Bu Yaz da Domatessiziz Dostlar…

Yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon sebebiyle tüm gözlerin üzerinde olduğu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, aralık ayından itibaren kademeli olarak her ay enflasyonun düşeceğini dile getirmiş.

Bu Yaz da Domatessiziz Dostlar…

Bakan Nebati, “Bu ülkede yaşıyoruz. Sokağında, pazarında, sofrasında, yolundayız. Otobüse de minibüse de biniyoruz hiç merak etmeyin. Bu dünyadan kopuk yaşamıyoruz. Bu dünyanın, ülkenin içerisindeyiz. Bu milletin gençlerin, kadınların, çocukların, iş dünyasının, çalışanların ne istediğini biliyoruz ve sıkıntıları paylaşıyoruz. Bu sıkıntıların üstesinden gelecek azmi de ortaya koyuyoruz. Koymaya devam edeceğiz. Aralık ayından itibaren bu ülkede her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz ve yürüyeceğiz. İşler daha iyi olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Bu değerlendirmeler şu an yaşadığımız zorluklardan kurtulma yönünde yüreğimize bir nebze su serpse de aralık ayının işaret edilmesi, bu durumun bolluk bereket ayları olan yaz ve güz mevsiminde de devam edeceğini gösteriyor.

Nebati’nin yaz aylarını değil de “Aralık” ayı vurgusunu, parametreleri iyi değerlendiren ve popülizm adına birkaç ay gibi ortaya bir cümle kurmaktan uzak devlet  adamı ciddiyeti olarak algılıyoruz.

Bakan Nebati kendi projeksiyonunu sundu ama bizi de “ne yani yaz mevsiminde bile domatesi 20 TL’ye, biberi 35 TL’ye almaya devam mı edeceğiz” endişesi sardı.

Hele ki  Elazığ esnafının vazgeçilmez öğlen yemeği ve hatta kahvaltı menüsü olan tel kebaptan mahrum bu kalacağız bu yıl. Anlaşılan zor bir  yaz bizi bekliyor. Herkes evinin önüne, bahçesine, balkona ve hatta saksıya  biber ve domateslerini şimdiden eksin.  Ne diyordu şair, “Ağlayın, belki gözyaşlarınızla kurtulur gemi”