Bu Atama Alkışlanır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı ve resmî gazetede yayınlanan kararla, geçmişten bugün hem kültür-sanat hem de eğitim alanlarında başarılı çalışmalara imza atan hemşehrimiz Selahattin Yazar, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü görevine atandı.

Bu Atama Alkışlanır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kültür-sanat erbabı olmakla birlikte gönül insanı olan, yüreği şehri ve ülkesi için atan Selahattin Yazar, edebiyat ve yazım  çalışmalarıyla da tanınıyor.

Yurtdışında yapılanan FETÖ okullarının 15 Temmuz hain kalkışmasının  ardından bu okulların Türkiye Maarif Vakfı tarafından devralınmasının ardından bu kurumun Gine ve Mali  ülkeleri Genel Direktörlüğü görevlerinde bulunan Yazar, ileri seviyede konuştuğu Fransızcası ile bu ülke çocuklarının eğitimine katkıda bulunmuş, Türki dili ile birlikte değerlerimizi o bölgelerde tanıtma fırsatı yakalamıştı.

Bern Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği- Lozan-Cenevre Bölgesi -Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri Öğretmeni, Elazığ Kültür ve Turizm Müdür Yardımcılığı, Harput Vakfı (HARVAK) Yönetim Kurulu üyeliği, Elazığ Eğitim, Sanat, Kültür, Tanıtma ve Hizmet Vakfı (ELESKAV) 2. Başkanlığı ve Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Yönetim kurulu üyesi olan Yazar’ın yeni atandığı Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde başarılı hizmetlere imza atacağına inanıyoruz.

Yazar’ın bu göreve atanması, son yıllarda Ak Parti hükümetinin yaptığı en isabetli ve doğru bir ataması oldu. Ehliyet, liyakat ve Afrika’da yıllarca hizmet etme fedakarlığının hakkedilmiş karşılığı olan bu atamayı Hakimiyet Gazetesi olarak alkışlıyoruz, Yazar’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.