Borcu Yok, Hizmeti Çok…

Özel Haber: Belediyenin herhangi bir borcu bulunmadığını, beldeye önemli ve prestijli projeler kazandırdıklarını ifade eden Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, projelerine aralıksız olarak devam edeceklerini söyledi.

Borcu Yok, Hizmeti Çok…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Tuba Turhan – Kağan İnal/Hakimiyet Gazetesi olarak Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz ile beldede yapılan hizmetleri ve yeni yapılacak projeleri konuştuk. 

Başkan Yılmaz, Yurtbaşı’nın çevre illerden göç alır hale geldiğini, altyapının büyük oranda yenilendiğini, belediyenin herhangi bir borcunun bulunmadığını ve yeni yapılacak projeleri gazetemize anlattı. Başkan Yılmaz, yakın zamanda Yurtbaşı’nda bir millet bahçesi ve spor tesisi kazandırılacağı müjdesini de verdi. 

10 BİN NÜFUSLU BELDE
Yurtbaşı  Beldesi’nin nüfus ve ekonomik bilgilerine dair bilgiler veren Başkan Yılmaz, yaz aylarında beldenin nüfusunun 10 bine yaklaştığını belirterek şu bilgileri verdi: “Beldemiz kış aylarında 8 bin yaz aylarında ise 10 bin nüfusa ulaşmaktadır. Yaz aylarında gerek hipodrom gerek tarım ile alakalı nüfus artışı yaşanmaktadır. Beldemiz çevre illerden göç almaktadır. Geçim kaynakları çiftçilik, tarım, hayvancılık ve bunların yanı sıra hipodrom ve şeker fabrikasıdır. Son zamanlarda faaliyet göstermeye başlayan tekstil fabrikaları beldemizdeki istihdam alanları içerisindedir.” 

ALTYAPI TÜMÜYLE YENİLENDİ
Beldenin altyapısının yenilendiğini aktaran Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, asbest borular yerine daha sağlıklı PVC borular kullanılarak belde sakinlerinin daha sağlıklı suya kavuşma imkanı bulduklarını belirterek şunları söyledi: “Beldemiz altyapı çalışmalarında yakın zamanda içme suyu temininin sağlanması, şebekede asbest borularının yerine daha sağlıklı olan PVC içme suyu boruları il değiştirildi. Beldemizin ve halkımızın daha sağlıklı içme suyuna kavuşması sağlandı.”

“ASFALTSIZ YOL KALMADI”
Beldede bulunan yolların neredeyse tamamının sıcak asfalt ve kilit parke ile kaplandığı bilgisini veren Başkan Yasin Yılmaz, “Daha sonra beldemizin anayolu sıcak asfalt kaplanarak kullanıma sunuldu. Ara mahalle ve sokaklarda gerek asfalt serimi gerek parke döşemeleri yapıldı. Neredeyse asfaltsız ve parkesiz yolumuz kalmadı. Üstyapı olarak ışıklandırma, saat kulesi ve giriş tabelası gibi projeler yapıldı. Yurtbaşı, Yazıkonak ve Organize Sanayi Yolu olarak Elazığ merkeze ulaşım sağlayan yolun genişletilmesi ve asfalt serimi yapıldı” şeklinde konuştu. 

“YENİ BELEDİYE BİNASINI ÖZ KAYNAKLARIMIZLA YAPTIK”
Açıklamasının devamında belediyenin yaptığı üstyapı çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Yasin Yılmaz, beldeye yeni bir belediye binası kazandırdıklarını ve bunu uygun bir maliyetle herhangi bir kredi kullanmadan yaptıklarını belirterek şunları kaydetti: “Beldemize yeni bir belediye binası kazandırmış olduk. İnşallah Aralık ayının sonuna doğru yeni binamız teslim edilecek ve 2022 yılında artık vatandaşlarımıza bu binadan hizmet vermiş olacağız. Yeni binamızı kesinlikle herhangi bir kredi kullanmadan tamamen kendi kaynaklarımızla beldemize kazandırmış olduk.  Yaklaşık 4 milyon TL bir bedelle yeni binamızı tamamlama aşamasına getirdik ve bunun 1 milyon 500 bin TL civarındaki tutarı da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan destek alınarak yapıldı.”

“BELEDİYEMİZİN BORCU YOK”
Yurtbaşı Belediyesi’nin kamuya ve piyasaya herhangi bir borcu bulunmadığı bilgisini veren Başkan Yılmaz, üretimi ve istihdamı artıracak aynı zamanda sosyal belediyecilik ilkesini göz ardı etmeden yatırımlarına devam ettiklerini, personellerin maaşlarının günü gününe ödendiği bilgisini paylaşarak şunları söyledi: “Belediyemizin kimseye borcu bulunmamaktadır. Şu anda hem üretimi ve istihdamı artıracak projeler yürütüyoruz hem de sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm vatandaşlarımıza ulaşacak çalışmalar yürütüyoruz. Beldemizde inşa ettiğimiz park ve sosyal alanlarla da hem gençlerimizin hem de tüm vatandaşlarımızın zaman geçirebileceği mekânlar üzerinde duruyoruz. Yatırımlarımızı yaparken de kesinlikle işçilerimizi mağdur etmiyoruz, personellerimizin maaşlarını günü gününe yatırabiliyoruz. Özellikle son yaptığımız iyileştirmelerle birlikte belediye şirketimizde, 4 bin TL’nin altında maaş alan personelimiz kalmamıştır.”

İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Belediyenin içme suyu sorununa neşter vurduğu bilgisini de aktaran Başkan Yasin Yılmaz, şu bilgileri verdi: “İçme suyu ana şebeke eski boruları çıkarılarak tamamen PVC borular ile yenilenmiştir. Bilindiği üzere gerek yağışların az olması gerek iklim değişikliği nedeniyle tüm dünya genelinde su kaynakları tükenmektedir. Beldemiz su kaynaklarını yeraltı sondajları ile karşılamaktadır. Son olarak yeni vuruşlar ile birlikte beldemizde su sorunu tamamen ortadan kaldırıldı.” 

ARAÇ FİLOSU YENİLENDİ
Belediyenin araç filosunun yenilendiğini söyleyen Başkan Yasin Yılmaz, ihtiyaç duyulması halinde yeni araçların alınacağını vurgulayarak şunları söyledi: “Araç filomuz bünyesine yeni kattığımız araçlar ile yenilendi ve gençleşti diyebiliriz. Göreve geldiğimiz günden itibaren 3 otobüs, 2 traktör, 1 itfaiye aracı, 2 kamyon, 1 kepçe, 2 tane hizmet aracı ile filomuzu güçlendirdik. İhtiyaç duyulması halinde yenilemeye devam edeceğiz.” 

BELEDİYE ATÖLYELERİNDE ÜRETİM
Belediye atölyelerinde otobüs durağı ve kilitli parke üretimi yaptıklarını ve buradan ciddi tasarruflar elde ettiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Kilitli parke kendi tesisimizde kendi personelimiz ile yapmaktayız. Beldemiz atölyesinde otobüs durakları imal ederek kullanıma sunmaktayız ve buradan ciddi tasarruflar elde etmekteyiz” dedi. 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA
Sosyal belediyecilik adına özellikle pandemi döneminde karantinaya giren belde halkının yanlarında olduklarını aktaran Başkan Yasin Yılmaz: “Evlerine ulaştırılmak üzere gıda yardımı yapıldı ve yapılmaya devam edilmektedir. Beldemizdeki ihtiyaç sahipleri yaşlı ve engelli vatandaşlarına gıda yardımı, engelli vatandaşlara tekerli ve akülü sandalye gibi yardımlar yapmaktadır” şeklinde konuştu.  

YENİ PROJELER GELİYOR
Yurtbaşı Belediyesi’nin hayata geçireceği yeni projeleri ile  ilgili konuşan Başkan Yasin Yılmaz, şu bilgileri verdi: “Tarım ve hayvancılık konusunda beldemiz oldukça elverişli konumdadır. Üreticilerin ürettiği ürünleri, daha kolay ve değerinde satılması için ileriki zamanlarda kooperatif sistemi veya belde hali kurma gibi projelerimiz var. Üstü kapalı bir köy pazarı projemiz var.”

MİLLET BAHÇESİ VE SPOR TESİSLERİ PROJELERİ BAŞLIYOR 
Beldeye içinde kır kahvesi, açık hava etkinlik alanı bulunan Millet Bahçesi projelerinin olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Gerekli bakanlıklarla görüşmeler sürmektedir. İnşallah en kısa zamanda sonuca ulaştıracağız. Daha önce şeker fabrikasından aldığımız arsa üzerine yapmayı planladığımız spor tesisi ile ilgili yer tesisi ve gerekli görüşmeler ile ilgili bakanlık ve müdürlükler ile görüşmeler devam etmektedir. En kısa sürede inşallah olumlu netice alınacaktır” dedi.