TRT'ye Tepki

Son yıllarda yapılan ödül törenleri, ödül alan sanatçı ve şahısların bunu ne kadar hak ettiklerini tartışmak yerine, ne giydi, nasıl konuştu ve nasıl davrandı gibi konularla daha çok gündeme geliyor. 

TRT'ye Tepki

Altın Kelebek Ödülleri’nin 47. de sahiplerini buldu.


Törende; 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü TRT'de yer alan Teşkilat dizisi oyuncusu Çağlar Ertuğrul Çağlar, 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü de yine TRT’de yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisinin oyuncusu Ezgi Mola aldı.


Ödülünü alan Çağlar Ertuğrul, "Tüm Türkiye için artık barış dolu, ötekileştirilmediğimiz bir yıl olması diliyorum. Çok sağ olun." derken Ezgi Mola ise, "Dileğimi sesli söylemek istiyorum. Birbirimizi ötekileştirmediğimiz, her ne düşünürsek düşünelim bir arada olduğumuzda birbirimize iyi gelebildiğimiz, tercihlerimizden dolayı birbirimize kötü bakmadığımız bir sene diliyorum." diyerek bizzat kendileri ötekileştirme yaptı.


Ödülü almasının ardından teşekkür konuşması yapan Çağlar Ertuğrul, Altın Portakal'daki Nihal Yalçın ve Tamer Karadağlı arasında yaşanan olaya da göndermede bulundu.


Konuşması esnasında bir anda dönerek arkasını kontrol eden Ertuğrul, herkesi şaşırtırken "Birisi mimik yapıyor sandım arkamda" ifadelerini kullandı. O sırada sunucu Cem Davran ise "Bu o törenlerden değil, bak ne güzel kenarda duruyor" yorumunda bulundu. 


Bilindiği gibi, 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ödül Töreni'nde oyuncular Tamer Karadağlı ile Nihal Yalçın arasında geçen diyalog gündem olmuştu. Yalçın'ın konuşması sırasında Tamer Karadağlı, saatine bakarak ve çeşitli mimikler göstererek sıkıldığını belli eden tavır sergilemiş, bir süre sonra ise konuşması devam eden Yalçın'a ödülünü uzatmıştı. Bunun üzerine Yalçın ise "Kim verdi ödülü? Sus mu dediniz? Artık sus mu diyorsunuz?" ifadelerini kullanmıştı.


Daha sonra bu olay, siyasi tartışmaların da konusu olmuş, mili ve manevi duyguları öne çıkan çevreler, Tamer Karadağlı’ya destek vermişti.


Bu olaylardan sonra bu tür cümleler kuran ve siyasi mesajlar veren sanatçıların TRT dizilerinde oynatılmasına tepki yağdı.


Ekranlarda Türkiye Cumhuriyetinin dış istihbarat güçleri  ve devletlerin tuzaklarını başına geçiren MİT’in çalışmalarının konu edindiği Teşkilat dizisinde oynayan Çağlar Ertuğrul’un bu açıklaması  sebebiyle TRT’ye tepki yağdı.


Yaşanan bu olaylar sosyal medya hesaplarının da eleştiri konusu oldu.
İşte o yorumlardan biri:
“Artık teşkilat dizisi benim için bitmiştir. Sen Tamer Karadağlı’nın tırnağı bile olmazsın Çağlar Ertuğrul. Aklınca Tamer Karadağlı ya gönderme yapıyor. Bir an arkasını dönüp "biri mimik mi yaptı" diyor. Sunucu Cem Davran da, gülerek "bu o törenlerden değil" diyor.  Yüreği vatan sevgisiyle dolu olanlar TRT’de oynamalı, PKK sempatizanlarını destekleyenler değil. Bu hareketten sonra bu dizi, birçok izleyenini kaybedecek, çünkü bu dizinin hitap ettiği kesim, tamamen bu adamla ters görüşte.”


TRT dizilerinde oynayan ya da TRT olmasa dahi milli vurguların yapıldığı dizlerde rol alan sanatçılara karşı halkta bir sempati ve gönül bağı kuruluyor. Ancak bazı sanatçıların aykırı ve özellikle terör örgütlerinin  söylemlerine yakın beyanlarda bulunması büyük bir hayal kırıklığı yaşatmakla birlikte TRT’ye karşı da bir tepki oluşmasına sebep oluyor.


Bu olaylar da gösteriyor ki milli cenahta ya başarılı oyuncular yok ya da olsa dahi bunlara değil, aykırı düşünceye sahip isimlere teklif gidiyor.


Son yıllarda dizi sektöründe yaşanan canlılık ve revaçta olma özelliği ve bu alanda çalışan binlerce oyuncu olması gerçeği de düşünüldüğünde özellikle milli konularda duyarlı çevrelerin oyuncu yetiştiren okul ve kurslar açması ve sanatçı yetiştirmesi gerekiyor.