Bize Bunlarla Gelin!

Vatandaş ve seçmen, seçip de Ankara'ya gönderdiği milletvekilinden şehrin sorunlarını çözmek için gayret etmesini ve çalışmalarının neticesini halkına müjde olarak duyurmasını bekler.

Bize Bunlarla Gelin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerde, Fırat Üniversitesi bünyesinde Eczacılık Fakültesi açılması ile ilgili milletvekillerimizin paylaşımları ile AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un üyesi bulunduğu Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonuna sunduğu tarımsal sulamanın önündeki engelleri ortadan kaldırılması ve  Kuzova ve Uluova’nın sulanması amacıyla GES santrali yapılması için talepte bulunması şehir için önemli ve güzel haberlerdi.  Bu tür hayırlı ve müjdeli paylaşımları görünce “bize bunlarla gelin” diyor ve mutlu oluyoruz.

Halkımız milletvekillerinden bu tür şehrin önemli sorunlarına çözüm olacak çalışma ve bunların sonuçlarını beklerken, çiçek ve  böcek paylaşımları halkta milletvekillerinden beklentiler konusunda bir hayal kırıklığı oluşturuyor.

Başkanlık sistemi ile zaten oldukça etkisi ve yetkisiz bırakılan milletvekillerinin, bu olguyu güçlendirecek ve değirmenine su taşıyacak türden,  ‘bahar geldi nevruz açtı, şu kurum iyi para topladı ülkede derece yaptı, şu kurum bu etkinliği yapıyor, şu takım şu yarışmaya katıldı’ gibi paylaşımlarını yapıp anlamsız bir misyon üstlenerek başkanlık sisteminin vurduğu darbeden sonra bir de kendi kendilerini de itibarsız kılmaları çok doğru ve şık hareketler değil.

Bu tür paylaşım ve haberleri zaten medya kurumları yapıyor.  Yüzlerce basın kuruluşu da bu haberleri yayınlıyor. Yine birçok sosyal medya kullanıcısı bu tür hoş ve naif paylaşımlar yapıyorlar.

Kendisine oy vererek Ankara’ya gönderip  şehrin kadimlikten kerimliğe terfi etmiş  sorunlarını çözmek için oy vermiş vatandaşlar, -ki buna bu satırların yazarı da dahildir, milletvekillerinden şehirle ilgili müjdeli haberler ve önemli çalışmalar bekler. Bir milletvekilinin paylaşımını gören hemşerimiz heyecanlanır ve ‘acaba vekilimiz bizim için nasıl gayret göstermiş ve şehre  hangi müjdeyi verecek’ diye dikkat kesilir.

Ancak son aylarda her bir hemşerimiz, gördüğü ve okuduğu milletvekili paylaşımlarıyla; “Sen bu kurşunu yine mi yedin?” diyerek sukut-u hayale uğramaktan ziyadesiyle yoruldu ve bizar oldu.

Başkanlık sisteminin zaten tarumar edip etkisizleştirdiği milletvekilliği kurumunu, bir de kendileri aşındırır ve sosyal medya hesaplarını ilgisiz konularda ‘milletvekili bilgilendiriyor’ köşesine çevrilmesi siyasal iletişim açısından da çok ama çok kötü bir fikir.

Bizler her biriyle özel bir dostluk ve hukukumuza binaen bu hatırlatmayı yapıyor ve fakat takdiri yine kendilerine bırakıyoruz.