Biz Niye Düşünemedik?

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz tüm dünyayı etkileyecek boyuta ulaşırken, Türkiye'nin bu olaydan nasıl etkileneceği de merak ediliyor.

Biz Niye Düşünemedik?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çeşitli tartışma programlarında savaşa yönelik yorumlar yapılarak, çözüm önerileri değerlendiriliyor.

İki ülke arasındaki savaş, Halk TV canlı yayınında Kadri Gürsel ile İsmail Saymaz tarafından masaya yatırıldı.

Kadri Gürsel'in savaşa ilişkin yorumu izleyenleri şaşkına çevirdi.

Kadri Gürsel, "Buradan nasıl çıkılır? Kısa vadede çıkmak mümkün mü? Ben çıkılabileceği kanaatinde değilim. Türkiye'nin bu yeni döneme bu soğuk savaşa verebileceği en kararlı reaksiyon, bir iktidar değişikliğidir." demiş. Ne güzel ve ne kolay değil mi? Hükümet değişecek savaş bitecek. Biz neden düşünemedik ki bu kolay çözümü?

Kadri Gürsel'in bu akıllara durgunluk veren çözüm önerisi sosyal medyada da tartışmalara neden olurken, bu dâhiyane yorumu yapan Kadri Gürsel'in ABD Başkanı Joe Biden ile çekilen fotoğrafları paylaşıldı.

Kadri Gürsel, kendi penceresinden çok doğru bir yorum yapıyor aslında. Ülkeye yönetmeye talip muhalefet, Rusya-Ukrayna krizinin  çözümün de Kanalİstanbul’un acilen durdurulması çağrısını yapmışsa ve aynı çağrı bizlere Soroz tarafından desteklenen Gezi eylemcilerinin istekleri ile örtüşüyorsa, Kadri Gürsel, resmi çok net ortaya koyuyor.

Bu savaş sonrası olası bir hükümet değişikliği olacak ve başta ABD Başkanı Biden olmak üzere tüm Türkiye düşmanları bayram edecek. Ve bizler de bağımsız bir Türkiye’den söz edeceğiz.

Kadri Gürsel ve onun gibi düşünen kişi ve siyasi partiler, mandacılık ve batı’nın emrine girmeyi çok istiyor. İttihat ve Terakkiciler “Abdulhamit’i tahttan düşürmeye kendimizi o kadar odaklamıştık ki sonrasında ne yapacağız ülkeyi nasıl yöneteceğiz diye hiç düşünmemiştik.” itiraflarını yapan bir gelenekten gelen zihniyetten ne beklenebilirdi ki.

Abdulhamit devrildi ve İttihatçılar başa geldi. Sonra ne oldu? Akif’in; “Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela...” dediği yedi düvelin işgali, Osmanlının parçalanması ve 780 bin kilometreye sıkışmış bir Türkiye…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevresi iyi olaydı bunlar böyle konuşacak ve seçimleri kazanma hesapları yapacak bir duruma gelmezlerdi ama ne yazık ki Ak Parti’yi, bizzat içindeki bazı sorumsuzlar ve harisler tüketiyor…