Bir Taş da Kurum'dan

İlimiz Ak Parti milletvekili Zülfü Demirbağ, gözünü budaktan, sözünü dudaktan esirgemeyen bir siyasetçi olduğu için zaman zaman da söyledikleri birkaç ay hatta birkaç yıl sonra anlaşıldığı için değişik polemiklere konu olabiliyor.

Bir Taş da Kurum'dan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her kesimden insanla güzel diyaloglar ve samimi muhabbet bağı kuran Demirbağ’a son olarak cuma ve cumartesi gününü ilimizde geçiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat  Kurum takıldı. 

Bakan Kurum, ilçelerde gerçekleştirdikleri çalışmaları basın mensuplarına anlatırken şu cümleleri kurdu.

“Baskil’imizde de konutlarımız bitme aşamasına geldi. Palu tavayı hep yedik. Palulu milletvekilimiz var. O hiç sesini çıkarmaz koşar eder, kendisi için bir şey istemez.

Memleketi için bir şey istemez. Palu’da da konutlarımız son safhaya geldi. Tamamlayacağız. Kovancılarımızda binalarımız bitme aşamasına geldi. Orayı da yıl sonuna kadar toparlayacağız. Karakoçan’ımızda kaba inşaatları bitti. Artık ince işlerini yapacağız.”

Bakan Kurum, milletvekilimiz Demirbağ’a takılma ve Palu’da gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatayım derken bir gerçeği de ağzından kaçırmış oldu.

Meğer şehre geldiğinde yeri göğü inleten, vatandaşa çıkışan Demirbağ, Ankara’da ve özellikle bakanlara iletilen taleplerde sınıfın etliye-sütlüye karışmayan akıllı uslu öğrencisi gibiymiş.

“Memleketi için bir şey istemez” cümlesini Bakan Kurum, “Demirbağ, ülkesi için kelle koltukta mücadele eder, idealleri ve davası daha büyüktür” demek istedi ama meramını çok iyi anlatamayınca ortaya böylesi bir tablo çıktı.

Aslında Bakan Kurum, Demirbağ’ın ağırbaşlı, ciddi ve şov yapmayı seven bir milletvekili olmadığını söylemek istemişti ama çok hızlı düşündükleri ve çok hızlı cevap verme yeteneğinden olsa gerek, kendi zihninden geçen gerçek anlam ve mana, dillerinden dökülen kelimelerin kifayetsizliğine kurban gidebiliyor. İşte bu durum da her zamanki gibi Demirbağ’ı gelip buluyor.

Biz sizin gayretinize şahidiz Sayın Demirbağ. Rahat olun ve fakat TOKİ’nin Kızılay Mahallesinde geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkan projelerine mühendis bir gözle bakın. Yeni tartışmalar olmasın. Hele hele 2+1 konut hiç olmasın.