Bir Simülasyon da Biz Yapalım

Dün Hakimiyet'e Göre köşemizde, 2018 yılı seçim sonuçlarıyla yeni seçim sistemine göre partilerin ne kadar milletvekili kazanacağı ve kaybedeceği üzerine yapılan ve Ak Parti MKYK'da gösterilen bir sunumdan söz etmiştik.

Bir Simülasyon da Biz Yapalım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazır simülasyon bahsi açılmışken bizler de bir simülasyon yapalım istedik.

Konu malum ve güncel. Maden ilçesinde bulunan zengin maden yataklarını Elazığlılar olarak biz işletelim, hem şehir hem hemşerilerimiz hem de ülke kazansın dedik.

Bunu demekle kalmadık adımlarımızı sağlam atarak önce Elazığ Girişim Gurubunu kurduk, ardından da ihale şartnamesinde yarışa olumsuz etki edecek maddelerin değiştirilmesini takip ettik.

Talebimiz her kesim tarafından kabul gördü ve hatta bakan seviyesine kadar ulaştırıldı.

Tüm gayret ve iyi niyetli çalışmaların sonunda iki kez ertelenen ve bizlerde; “şartname değiştirilecek” umudunu oluşturan ihalenin 21 Nisan’da ve hem de aynı şartname ile yapılacağını öğrendik.

Şehrin kaderi, geleceği ve ekonomisi adına çok önemli olan bir fırsat daha göz göre göre elimizden kayıyor ve biz sadece izliyoruz.

Simülasyon bundan sonra başlıyor. Farz edelim ki merhum Ali Rıza Septioğlu yaşıyor ve Ak Partiden milletvekili olarak mecliste. Madenler konusunda nasıl bir sonuç alınırdı?

İkinci simülasyonumuz ise şu: 

Varsayalım ki Millet ittifakı iktidar ve Gürsel Erol da şimdiki gibi Elazığ CHP Milletvekili. Burada nasıl sonuç alınırdı?

Simülasyonumuz burada sona erdi ve biz hiç bir yorum ve değerlendirmede yapmadan sözü halkımıza bıraktık.  Herkes düşüncesini  yorum olarak yazsın ve fikrini belirtsin.