'Makus Kaderimiz Tekerrür Etti'

MAPEG tarafından iki kez ertelenen ilimizdeki maden yataklarının işletilmesi ihalesi aynı şartname ile 21 Nisan'da yapılacak. Elazığ Girişim Grubu ile milletvekillerinin ısrarlı taleplerine rağmen şartnamede 'izabe tesisi yapılması' şartının bulunmaması ilimizde tepkilere sebep oldu. Yeniden refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, geçmişten bugüne devam eden deprem sürecinde en üst noktaya çıkan makûs kaderimizin bu olayla bir kez daha tekerrür ettiğini dile getirirken, İyi Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler, 21 Nisan'da bu şartname ile yapılacak ihalenin ilimize bedelinin çok ağır olacağını dile getirdi.

'Makus Kaderimiz Tekerrür Etti'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ömer Enes Yılar/İlimiz Maden ilçesinde MTA tarafından yapılan  araştırmalar sonucu bulunan zengin maden alanlarını Elazığlıların oluşturduğu Elazığ Girişim Grubu  tarafından işletilmesine ETSO tarafından başlatılıp, milletvekilleri, siyasi parti il başkanları, basın ve tüm STK’ların destek verdiği “ihale şartnamesinde adil yarışmayı önleyen maddelerin değiştirilmesi” yönündeki gayretler sonuç vermedi.

İhale, aynı şartname ile 21 Nisan Perşembe günü ihale edilecek.

'Makus Kaderimiz Tekerrür Etti'

KARAKUŞ: “YENİ VE BİR KEZ DAHA HÜSRAN”
Konu ile ilgili Gazetemize özel açıklamalarda bulunan  Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, Ülkemizin içinde bulunduğu buhranlı ortama bir nebze umut olarak görünen ve Elazığ kamuoyunun bu buhranlı ortama rağmen adeta umut olarak gördüğü, ilimiz Maden ilçesinde bulunan maden sahalarının ihalesi ile ilgili son yayımlanan ihale ilanının ilimiz için bir kez daha hüsranla sonuçlandığını dile getirdi.

“TARİHİNDEN BAŞKA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK”
 “Geçmişte iki kez ertelenen ihalelerden bugün çıkılan ihalenin ne farkı var?” sorusunu soran Karakuş, “Ne farkı var, ne değişti diye ihale şartnamesine bakıldığında adeta tarihinden başka bir şeyin değişmediğini görmekteyiz. Madem Elazığ kamuoyunun talepleri karşılık bulmayacak idiyse ne için bu ihale iki kez ertelendi?” dedi.

'Makus Kaderimiz Tekerrür Etti'

“MİLLETVEKİLLERİNİN TEMENNİ ETME LÜKSÜ YOKTUR”    
  İlimiz milletvekillerinin Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığında ve diğer kurumlarda konu ile ilgili yapmış oldukları görüşmelerden sonra yaptıkları içerisinde temenni duyguları bulunan açıklamalara da değinen Karakuş, “Ne diye açıklamada bulundular? Bizler, bu tablo ile ilimiz vekillerinin de yönetimde hiçbir etkisi ve dahli olmayan bizler gibi düşünüp bizler gibi temennide bulunduklarını düşünüyoruz. Ancak, bizler ve vekillerin arasında şöyle bir fark vardır ki; bizler söyler, dile getirir, çözüm önerisini sunarız. Ancak milletvekillerimizin böyle bir lüksü yoktur. Onlar icra makamındadırlar, sorunların çözümü ve taleplerin karşılık buldurulması gereken makamdadırlar. Dolayısıyla bizler gibi düşünmeleri yetmez, düşündüklerini icraata dökmeleri gerekmektedir.” dedi.

“ŞEHRİN MAKÛS TALİHİ TEKRAR ETTİ”
 Deprem sonrası süreçte de gördüğümüz makûs kaderin  bir kez daha tekerrür ettiğini dile getiren Karakuş “Ne yazık ki seçilmişlerimiz, vekillerimiz süreci sadece izlemekle ve iyi temennilerde bulunmakla geçirmişlerdir” dedi. 

'Makus Kaderimiz Tekerrür Etti'
   
“RÖDOVANSTAN GEÇTİK BARİ İZABE TESİSİ ŞARTI GETİRİLSEYDİ”
“İhaleyi Elazığ Girişim Gurubu’nun almasından, rödavans sözleşmesi ile yapılmasından, kamu özel ortaklığı ile işletilmesi gibi tüm taleplerimizden hadi vazgeçtik sayalım diyen Karakuş; “ En azından izabe tesislerinin Elazığ ilinde kurulması gibi bir madde ihaleye ekletilerek, işsizliğin giderilerek istihdam noktasında memlekete bir şeyler kazandırılması gerekmez miydi? Hadi diğer saydıklarımızı yapamadınız, en azından tesisin Elazığ’da kurulması noktasında ortaya bir başarı konulması gerekirdi.” dedi.

ZİHNİYET DEĞİŞMELİ
Ülke olarak içinde bulunduğumuz durumun baş müsebbibi olarak, üretememek, katma değerli ihracat yapamamak gibi sorunlar artık her kesim tarafından kabul edilmişken, elimize ülke ve bölge olarak böyle bir fırsat varken bunu hem milletin hem kamunun menfaatine kullanmak gerekirken gelmiş olduğumuz bu son nokta zihniyetin değişmediğini, değişmeyeceğini açıkça göstermektedir ifadelerini kullanan Karakuş, “Sonuç olarak, Elazığ bir kez daha hüsrana uğramıştır, bir kez daha aldatılmıştır, yirmi yıllık kesintisiz siyasi desteğin karşılığını bir kez daha almıştır.” dedi.

'Makus Kaderimiz Tekerrür Etti'

İYİ PARTİ İL BAŞKANI SERVET GÜRGÖZELER: “21 NİSAN’DA YAPILACAK İHALENİN BEDELİ AĞIR OLACAKTIR”
ETSO öncülüğünde başlatılan ve tüm siyasi partilerin koşulsuz destek verdiği Maden yeraltı rezervleriyle ilgili yaşanan sorunun İYİ Parti olarak yakın takipçisi olduklarını ifade eden İyi Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler, “Şartnamede bazı maddelerin düzeltilmeden ihaleye girilmesi, bazı firmaların bu ihaleden kazanarak çıkması demektir.” dedi.

“İZABE TESİSİ ŞARTININ KONULMAMASI İHALEDE TARAF OLMAKTIR”
 Şehrimizin kaderini değiştirecek maden ocaklarının yandaş firmalara peşkeş çekilmesinin önüne geçecek maddelerden birinin de izabe tesisinin ilimizde kurulma zorunluluğu olduğuna dikkat çeken Gürgözeler, “Bu şart konulmadığı gibi flotasyon tesisinin Elazığ’da kurulma zorunluluğu  da şartnamede yoktur. Yaşanan eşitsizliklerin yanı sıra madenin boyutu, tenörü, üretilebilir kesin cevher gibi miktarların belirtilmesi gerekirken bu hususlar ne yazık ki şartnamede belirtilmemiştir. Tüm bu olumsuzluklar ve eşitsizlikler gölgesinde 21 Nisan’da gerçekleşecek ihalenin ilçemize vereceği zararın bedelinin çok ağır olacağını bir kez daha vurgulamak isteriz." dedi.