'Bir Başarı Hikâyesi'

Siyasetçilerin, birbirlerini haklı-haksız ve zaman zaman da seviyesiz eleştiri geleneğine karşın, bu mecrada başarıları ile kendilerini ispatlamış olmanın verdiği siyasi olgunluk ve özgüvenle, bu özellikleri ile siyasetin gülen ve güzel yüzü olabilmiş siyasilerimizden, bir takım naif tespit, rakipleri dahi olsalar hakkı teslim babından başarıyı takdir anlamında güzel cümleler duymak herkesi mutlu kılıyor.

'Bir Başarı Hikâyesi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu iltifatları  hak eden isim Mustafa Sarıgül, Sarıgül için bizleri bu cümleleri yazmaya iten ise yine Sarıgül’ün ilimiz CHP milletvekili Gürsel Erol için yaptıkları tespitler.

Siyasette belediye başkanlığı ve ülkede en popüler siyasetçi olmanın verdiği olgunluk ile konuşmalarında rakipleri bile olsalar herhangi bir komplekse düşmeden içinden geçenleri büyük bir rahatlık ve özgüvenle ifade eden Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, cumartesi günü ilimizdeydi.

Partisinin il başkanlık binasını hizmete açtı, partilileri ile buluştu, sokakta yürüdü vatandaşlarla konuştu ve Elazığ’ı dinledi onlardan. Esnaf ziyaretleri sonrası Kanal 23 televizyonunda usta Gazateci Arif Çakmak’ın hazırladığı Ayrıntı programının konuğu oldu ve kendi partisi yanında Elazığ gözlemlerini paylaştı.

Program yapımcısı ve sunucusu Arif Çakmak’ın “CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile aranız nasıl, kendisi için düşünceleriniz nedir?” sorusu üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Erol’un önce Tunceli’de ardından da Elazığ’da seçim kazanarak bir başarı hikâyesi yazdığını ifade eden Sarıgül’un şu sözleri oldukça dikkat çekti:
“CHP milletvekili olan ve benim de dostum arkadaşım olan Gürsel Erol, siyasi olarak tam anlamıyla bir başarı hikâyesi yazmıştır. Önce Tunceli de ardından da Elazığ’da bileğinin gücüyle seçimleri kazanmış ve milletvekili olmuştur. CHP Genel merkezi Erol’un Elazığ’da seçimleri kazanacağını tahmin etseydi kendisini aday göstermezlerdi. Erol, Genel Merkeze rağmen milletvekili olmuş ve başarı hikâyesi yazmış bir siyasetçidir”

Çakmak’ın “Gürsel Erol’u partinize davet edecek misiniz” sorusu üzerine ise Sarıgül şu cevabı verdi: “Hayır, böyle bir şey doğru olmaz. Ben kendisinin siyasi mücadele ve çizgisini şahsen beğenir ve takdir ederim ama kendisinin siyaset yaptığı bir parti var. Şahsen severiz ama bulunduğu siyasi partisine de saygı duyarız.”