Sarıgül'ün Gördüğünü Göremeyenler

YSK'nın 2020 yılı nüfus sayım sonuçlarına göre illere göre milletvekili sayılarını açıklaması için daha 6 ay süresi varken önceden açıklaması bazı siyasilerde erken seçim hazırlığı olarak değerlendirilirken, bu gerçeği gören siyasiler Anadolu'yu karış karış geziyorlar.

Sarıgül'ün Gördüğünü Göremeyenler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde  iyi partili 2 milletvekilin ardından geçtiğimiz hafta sonu iki genel başkanı ağırladık Elazığ olarak.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Cumartesi günü, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise Pazar günü ilimizdeydi.
Partisinin il teşkilat binasını açmak üzere ilimize gelen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, ilimizde bulunduğu birkaç saat içinde görüştüğü hemşerilerimizden problemleri dinledi ve engin siyasi tecrübelerini de katarak teşhisi de koydu tedaviyi de söyledi.

Kanal 23 Televizyonunda Arif Çakmak’ın “ayrıntı” programına katılan Sarıgül, Çakmak’ın “Elazığ’ı nasıl buldunuz?” sorusu üzerine çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Sokakta halkla buluştuklarını, esnaf ve kahvehane ziyaretleri yaptıklarını belirten Sarıgül, Elazığlıların çok değerli ve özel bir yerde tutulması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: 
“Bu gün görüştüğümüz Elazığlılar hep deprem konutlarının küçüklüğünden söz ettiler. Bir insana mutsuz olacağı bir evi vermektense vermemek daha iyi. 70 metrekare bir ev yerine 100 metrekare bir ev verilseydi ve bunun farkı vatandaştan istenseydi seve seve verirdi. Gördüğüm şu ki konutlar çok aceleye getirilmiş ve halkın beklentileri Ankara’ya yeterince iletilememiş. Ben bu durumu Sayın Çevre ve Şehircilik bakanımıza bizzat ileteceğim”

İki saat içinde sorunu tespit eden ve çözümü ortaya koyan Sarıgül diyor ki; TOKİ evleri küçük yapılmış bir… Bu konuda çok acele edilmiş iki… Vatandaşların sorunları yeterince Ankara’ya aksettirilmemiş üç…

Sarıgül’ün bu tespiti, şehrin şu günlerde de gelecekte de konuşulacak en önemli sorunu değil mi? Belki ilk kez geldiği Elazığ’da bu sorunları iki saatte gören Sarıgül’e karşın bizim seçtiklerimizin böyle bir teşhisi, tespiti ve bunu gidermek için bir çözüm önerisi ve gayreti oldu mu sorusunun cevabını siz okurlarımıza bırakıyoruz.