Beyefendisi Buysa…

HDP ile yakın ilişkiler kuran İYİ Parti'ye tepkisini göstermek için sitemde bulunan şehit ağabeyine küfreden Türkkan, grup başkanvekilliği görevinden istifa ederken, bu konu Habertürk ekranlarına taşındı.

Beyefendisi Buysa…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ebru Baki, Nagehan Alçı, Nihal Bengisu Karaca ve Sevilay Yılman'ın katıldığı HT Masa isimli programda, Türkkan'ın küfretmesi konuşulurken İyi Parti'ye ve Meral Akşener'e yakınlığı ile tanınan gazeteci Sevilay Yılman, Lütfü Türkkan'a sahip çıktı.

Türkkan'ın çok kibar olduğunu belirtip, bu kadar haber olmasını gereksiz bulduğunu söyleyen Yılman, programda şu ifadeleri kullandı;"Lütfü Bey çok beyefendi bir insan. İyi bir insan, kibar bir insan. Tam bir İstanbul beyefendisidir çünkü. Öyle bir insandan beklemediğim bir reaksiyon. Özür diledi. Sayın Akşener'in isteği üzerine istifa etti. İki gündür medya 24 saat yayın yapıyor. Sanki memlekette başka gündem yok! Ya bu kadar da olmaz."

Vah Sevilay vah.. Değerlendirmeye bak. Bir bayan olarak böylesi bir küfre en çok karşı çıkması gerekirken ve Türkkan’ı eleştirmesi gerekirken nasıl da güzellemeler yapmış değil mi?

Neymiş Türkkan iyi, kibar, nezaketli ve tam bir İstanbul beyefendisi imiş. Bu hasletlere sahip olmasına rağmen ağzından böyle küfürler çıkan Türkkan, ya bu özelliklere sahip olmasaydı. Ya İstanbul beyefendisi değil de sokak ağzıyla siyaset yapan  biri olsaydı…

O zaman ortaya çıkan tablo nasıl olurdu, seviye nasıl çukurlara düşerdi tahmin dahi etmekte zorlanıyoruz.

Siyasetçi olmanın da tarafgirlik olmanın da bir raconu ve etiği vardır. Küfrü ve küfrü yapanı savunmanın ne raconu, ne etiği, ne yandaşlığı ne de tarafgirliği olur. Ortaya çıkan değerlendirme yanlıştır ve Sevilay Yılman’a  hiç yakışmamıştır.