'Beldemizin Zenginliklerini Değerlendirmek İstiyoruz'

Nisa Yılmaz/ Ak Parti Yurtbaşı Belediyesi Aday Adayı Mehmet Çetin, projeleri hakkında Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

'Beldemizin Zenginliklerini Değerlendirmek İstiyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yurtbaşı için güzel projelerinin olduğunu ve hayata geçirmek istediğini söyleyen Mehmet Çetin, adaylığına ilişkin şunları söyledi: “Belediye başkanlığı için ilk kez 2014’te Ak Parti’ye müracaat ettim. Nasip olmadı. Bu seneki yerel seçimlerde Ak Parti’den Belediye Başkan Adayı olmaya karar verdim.

Belediye Başkanlığı görevine gelirsek eğer Yurtbaşı’nın çevresini değiştirmek niyetindeyiz. Elazığ ilimizin Yurtbaşı beldesi 1971’den beri belediye olarak hizmet veriyor. Beldemiz, il sınırları içerisinde merkezin dört beldesinden biri olup, bu beldeler içerisinde en fazla gelire sahiptir. En önemli gelir, Elâzığ hipodromdan elde ediliyor. Ayrıca gayrimenkul kirası ve bazı fabrikalardan elde edilen gelirler de ekonomik kaynakları oluşturuyor. Beldemizin nüfusu yaklaşık sekiz bin beş yüz. Bu nüfusun yaklaşık beş bini seçmenlerden oluşuyor. Genç nüfusu bir hayli yoğun olduğu bir belde aynı zamanda.  İnşallah yönetime geldiğimizde arkadaşlarımızın yapamadıklarına, eksik kalanlara hizmet anlamında talibiz.

 

“Beldemizdeki Kıyılar, Önemli Bir Turizm Potansiyeli Taşıyor”

Yurtbaşı beldesindeki sorunlara öngördüğü çözüm projelerden bahseden Çetin, “Beldemizin bazı sorunları var. Bizim yönetimimizde beldemizin çehresini değiştirecek, beldemizi geleceğe taşıyacak çok önemli projelerimiz olacak.  Beldemize kıyısı olan Keban Barajı’na bağlı göl yıllardır değerlendirilmeyi bekliyor. Bu kıyılar beldemize çok önemli turizm girdisi sağlayacak ve beldemizi bir turizm merkezi haline getirecek olan su sporları merkezi. Yaklaşık elli kilometrelik bir parke başlangıcın Yurtbaşı kıyılarına, Elemi boğazından Keban Barajı’na kadar. Mesire alanları, balıkçılık, çiftçilik gibi alanlar oluşturarak, beldemizi bölgede bir gelişme merkezi haline getirmeyi hayal ediyoruz. Bu proje, beldeye iş imkânları da sağlamış olacak.”

 

“Belde Sebze- Meyve Deposu Fakat Markalaşma ve İhracat Yok”

Çetin, “Beldemiz bölgenin sebze ve meyve deposu olmasına rağmen bugüne kadar markalaşma, ambalaj, borsa, ihracatın yapılmamış olması, bizi bu alanda da düşünmeye ve çözüm bulmaya sevk etti. Bu çerçevede göreve geldiğimizde beldemiz bu alanlarda marka olacak, yurtta üretilen ürünler ambalajlanarak, kurulacak borsaya hak ettiği değerde satılacak. Yaklaşık bin kişinin elde ettiği bu alanda sağlam gelir ortaklığı seviyesi de böylece yükselmiş olacak.

Yine her dönemde üretim için seracılık alanları oluşturulacak, bu alanda da ürünlerimizi bilinçli halde devamlı bir gelir hedefleyeceğiz. Beldemizin ürünlerini çevre ülkelere ihraç ederek, rekabet edebileceği şartlara kavuşmuş olacaktır. Yine beldemizde üretilen domateslerin değerlendirilmesi amacıyla salça fabrikasının kurulması böylece ekonomik bir sorun olan işsizliğe de katkı sağlamış olacak.”

 

“Yurtbaşı’nda Lisenin Olmaması Büyük Bir Eksiklik”

Beldelerinde bir lisenin olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu dile getiren Çetin, şunları söyledi: “Beldemizde lisenin olmaması öğrencilerimizin taşımalı sistem ile uygun yerde taşınması gibi zaman, yakıt, yağ gibi tasarrufların ortadan kaldırılması önceliklerimiz arasında. Beldemizde önemli bir eksiklik olan 40-50 yataklı hastanenin ve bir kamu bankasının şubesinin açılması gerekiyor.

Hayvan kesimi için bir mezbahana olması, bir de kasapların hayvan kesiminde profesyonel usta yetiştirmesini sağlayacağız. Dijital duraklar ve beldemizde bugüne kadar oluşturulmamış olan yayın organları, hizmetler kültür portalı halinde halka ulaştırılarak beldemizin kültür hayatına da katkı sağlamış olacak.”

 

“Çocuk ve Gençlerimiz İçin Kültürel-Sosyal Alanlar Oluşturmayı Hedefliyoruz”

   Çocukların ve gençlerin faydalanacağı kültürel ve sosyal alanları tesis etmek istediğini ifade eden Çetin, geleceğin okuyan ve sosyal neslini yetiştirmek istediğini söyledi.

 Çetin; “Beldemizde yedi mahalle bulunuyor. Uygun alanlara çocuk parkları oluşturmak, geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli ortamda eğlenmelerini sağlayacak. Maalesef bugüne kadar bir tane bile çocuk parkı yapılmadı. Böylece bu önemli sorunu da ortadan kaldırmış olacağız.

    İnşallah gençlerimiz için hobi alanları ile vakitlerini değerlendirmelerini sağlayacağız. Sosyal merkez çalışma alanlarında en az 2 tane kültür ve sanat merkezleri oluşturulacak. Büyük bir eksiklik olan belde kütüphanesi ile okuyan bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz.”

 

“Belediyemiz ve Halk Arasında Kuvvetli Bir İletişim Sağlanacak”

Çetin, “Yoğun göçten dolayı beldemizdeki konut ihtiyaçları TOKİ tarzına uygun taksitli konut üreterek bu alanda ki ihtiyacı da gidermeyi düşünüyoruz. Özellikle kanalizasyonu yapılmamış mahallelere bu imkânı sağlamak istiyoruz. Belediye binasında halkla ilişkiler birimi ve Beyaz Masa kurulacak. Özellikle vatandaşlarımızla belediye arasındaki iletişim, halkla ilişkiler uzmanı sayesinde sağlanacak.” dedi.

 

 

Mehmet Çetin Kimdir?

1966 yılından beri Elazığ’a bağlı Yurtbaşı Köyü’nde ikamet ediyor. Çetin, 20 yıl Yurtbaşı’nda İngilizce öğretmenliği yaptı. İlkokulu, ortaokulu Yurtbaşı’nda okudu. Liseyi ise Elazığ’da bitirdi. Yüksekokulu da Çorum Eğitim Enstütüsü’nü tamamlayarak 1978’de öğretmenliğe başladı. Kahramanmaraş ve Kovancılar’da öğretmenlik yaptıktan sonra 2003’te Yurtbaşı’nda emekli oldu.

Yurtbaşı belediye başkanlığı için ilk kez 2014’te aday oldu. 2018 yılında ise tekrar Yurtbaşı Belediye Başkanlığı için aday oldu.