Bayram Toparlanması

31 Mart yerel seçimler öncesi tüm siyasi parti teşkilatlarında hummalı, gayretli ve heyecanlı bir çalışma temposu yaşanmıştı.

Bayram Toparlanması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İki ay süren ve bir bölümü ramazan ayında gerçekleştirilen siyasi çalışmalar, özellikle parti ve adaya yakın çalışanları oldukça yordu ve yıprattı. Bu yoğun tempo 31 Marta son buldu ve seçimler sonuçlandı. 

Seçim sonuçları bazı partilerde bir memnuniyet ve coşku  yaşatırken beklediği oyu alamayan partiler ise derin bir sessizliğe büründü. Seçimi kazanan ya da iyi bir sonuç alan parti mensupları, bunun sevincini birlikte yaşarken, seçimlerde kötü sonuç alan partililer ise ev ve işyerlerine kapanıp üzüldüler.

Ramazan bayramı,  seçimlerde iyi ya da kötü sonuç alan partilerin seçimlerden  sonra belki de ilk kez bir araya gelip durum değerlendirmesi yapacakları büyük bir toplantı yapmanın da fırsatı olacak.

Partilerin klasikleşmiş bayramlaşma  törenleri aynı zamanda süreç ve sonuçların da masaya yatırılıp eksik ve hataların görüleceği bir fırsat olacak. Bu da gösteriyor ki bu bayram, siyasetin yeni dönemi ve bu dönemdeki yol haritasının da belirleyeceği bir bayram olacak.