'Sorumluluk Alın Gereğini Yapın'

Ak Parti'nin seçim mağlubiyeti ve 'bundan kimler sorumlu?' tartışmasına eski bakanlardan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Refah Partisi'nden beri yol arkadaşı olan Faruk Çelik de katıldı.

'Sorumluluk Alın Gereğini Yapın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çelik,  sosyal medya paylaşımında şunları yazdı: “Seçim sonuçlarını yalnızca ekonomiye bağlamak, seçilen veya oy artıran adaylarımızın başarısını da görmezden gelmektir.  Seçimde alınan sonuç nasıl ki sadece ekonomi kaynaklı değilse, özeleştiri sorumluluğu da sadece adaylarda değil aday belirleme süreçleri de sorgulanmalıdır. Geçmiş dönemlerde aday belirleme süreçlerinde  sorumluluk almış biri olarak “benim adayımdan” ziyade sonuç alacak aday en önemli kriterimizdi.

Son dönemlerde nasılsa Reis  kazanıyor; EN İYİSİ BİZ  ZAFERE KİMSEYİ ORTAK ETMEYELİM anlayışı hakim olmaya başladı. Hâlbuki biz olumlu her işin sahibi olarak YUKARISINI gösterir, olumsuzlukları kendimiz üstlenirdik. Bugün alınan neticede sorumluluk adresi olarak Yukarısı, yukarısı diyenler sorumluluk alın ve gereğini yapın.”

Şu anda aktif görevi olmasa da Ak Parti’nin yıllardan beri üst yönetiminde olmuş, samimiyeti ve sadakatinden kimsenin şüphesi olmayan (ki sırf bu samimiyeti sebebiyle Ak Parti içindeki AKP’liler tarafından uzaklaştırılmış da  olsa ) Faruk Çelik, yukarıda olanlara, yani Ak Parti’in pilot kabininde oturanlara gayet net ve açık bir çağrı yapıyor.

“Sorumluluk alın ve gereğini yapın” diye haykıran Faruk Çelik gibi bu kötü sonuçtan dolayı içi yanan ve uykuları kaçan samimi tabanın sesine kulak verilir ve gereği yapılır mı bilmiyoruz ama “zaferin küçüğü büyüğü yoktur keyfini çıkar” deyip köpüklü kahvesini içen ve bunu çekip yayınlayan bakış açısının da bir nebze sorgulanması gerekiyor gibi.