Bayram Sürprizleri

Elazığ siyaseti bu günlerde sürprizlere kenetlendi gibi. Geçtiğimiz günlerde Sondakika23 kanalında Hasan Bak'ın konuğu olan İyi Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler'in, '15 güne kadar şehir ve partimiz adına önemli ve sürpriz açıklamalarım olacak' beyanının ardından, Haberkent Gazetesi'nden değerli meslek büyüğümüz ve ağabeyimiz İrfan Arslan'a konuşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da Kurban Bayramı öncesi 6 Temmuz'da Elazığ'a geleceğini, bayramı Elazığ'da geçireceğini, şehre geldiğinde ise büyük bir sürprizi halka açıklayacağını ifade etti.

Bayram Sürprizleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hem CHP hem de İyi Parti Elazığ siyasi dengelerini değiştirebilecek iki önemli muhalefet partisi. Anlaşılan her iki parti de seçimlere yönelik ciddi, halkın duygularını ve sahayı iyi okuyarak ve buna karşılık gelebilecek hamleleri  yapmanın hazırlığındalar.

Her iki partinin de gündeminde, mevcut milletvekillerine ve siyasete olan tepkiyi avantaja dönüştürebilecek ve Ak Parti’nin küskünleri de dahil her kesimden oy alabilecek isimlerle temas içinde olma ve bunu sonuçlandırma gayretleri var. 

Bizler de bu iki beyan üzerinden biraz beyin jimnastiği yapalım dedik ve şu öngörülerde bulunalım istedik:

İyi Parti’nin sürprizi, parti çalışmaları ve kurumsallaşması ile ilgili önemli bir gelişme olabileceği gibi, eskiden beri farklı siyasi partilerde siyaset yapmış ve ilimizde saygın konumda olan kişi ve grupların partiye katılmaları da olabilir. 

CHP Milletvekili Gürsel Erol’un sürprizi ise siyasi olmaktan öte birebir Elazığ ve Elazığ’ın sorunlarının çözümüne yönelik olabilir. Zira herkes biliyor ki CHP’nin birinci sıra milletvekili yüksek bir olasılıkla Gürsel Erol. Genel merkez, iki milletvekilini hedefler ve birinci sıraya Ali Özcan’ı ikinci sıraya da Gürsel Erol’u koyabilir gibi bir düşünce siyasi kulislerde dillendirilse de bu pek de olası bir durum değil. 

CHP Genel başkanının da niyet ve arzusu da Gürsel Erol’un da hedefi ve niyeti de birinci sıra milletvekilinin şimdiden belli olduğu yönünde.

CHP’de liste belirsizliği olmadığı için Gürsel Erol’un bayramda açıklayacağı sürprizin siyasi konular yerine ilimizin en önemli sorununun çözümüne dair açıklamalar olması bekleniyor.

Olası bir millet ittifakında bakanlık görevi üstlenebileceğine dair kuvvetli emareler gösteren Erol’un, böylesi bir görevde yapacağı hamle ve adımın, şehrin kadim sorunu olan ve 30 yıldan beri bir adım atılamayan Uluova ve Kuzova sulama projelerini hayata geçireceğini duyurması olacaktır. Şunu da ifade etmek gerekir ki bundan ala ve büyük bir sürpriz de olmaz şehir için.

Erol’un, mecliste bu konuda gerçekleştirdiği konuşma ve çiftçilerin sorunları ile birlikte Uluova ve Kuzova’nın suya kavuşturulamaması yönündeki açıklamaları da bu yöndeki öngörülerimizi güçlü kılıyor.

CHP’li Erol’un da bu açıklamalarla birlikte farklı partilerden kendilerine geçiş yapacak isimleri kamuoyuna tanıtması da sürprizler arasında bir seçenek olarak duruyor.

Anlaşılan dokuz güne çıkartılan Kurban Bayramı tatiline siyasi açıklamalar ve özellikle de sürprizler damgasını vuracak.

Heyecanla bekliyoruz muhalefetin sürprizlerini...