Bayram Müjdesi…

Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin depreme dayanıklı olmadığı için yaklaşık 4 yıldır öğrenci alamaması nedeniyle farklı şehirlere nakli gündeme gelmişti. Bu iddiaların ardından siyasilerden beklenen müjde, her dini bayramı hemşerileriyle birlikte geçirmek amacıyla Elazığ'a gelen Emniyet Genel Müdürü hemşehrimiz Mehmet Aktaş'dan geldi.

Bayram Müjdesi…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi, depreme dayanıklı olmadığı için  4 yıldan beri öğrenci alamıyordu. Depreme dayanıklılık  yönünden olumsuz rapor verilen Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi, kapanmayla karşı karşıya kalmış ve yaklaşık bin  öğrenci kapasiteli okul, Fırat Üniversitesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde riskli yapı olarak belirlenmişti.

HER YIL 3 DÖNEM ÖĞRENCİ MEZUN VERİYORDU 
Elazığ Zülfü Ağar Polis Okulu yöneticileri ve diğer görevlilerin okulda bulunmalarına karşın binalardaki hasarlardan dolayı öğrenci alınmaması sonrası kamuoyunda polis okulunun kapandığı ya da başka bir ile taşınacağı iddiaları yer almıştı.

GÜÇLENDİRMEYE SICAK BAKILMADI
İnceleme ve denetimler sonrasında hazırlanan raporda binanın depreme dayanaklığı için güçlendirme çalışmalarının ilgili yönetmeliğe göre uygun olmadığı ve binaların yıkılıp yenisinin yapılması gerektiği tespit edilmişti. Yılda 3 dönem öğrenci mezun veren ve il ekonomisine katkısı olan okul, artık  öğrenci almamaya başlamış ve polis okulunun tamamen kapatıldığı iddiaları gündeme gelmişti.

1984 YILINDAN İTİBAREN EĞİTİM VERİYORDU 
Depreme dayanaklılığı  yönünde olumsuz rapor verilen Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi kapanmayla karşı karşıya kalmıştı. 30.07.2019 ve 09.08.2019 tarihleri arasında düzenlenen POMEM mülakatlarında da Elazığ’ın devre dışı kalması ve Elazığ adaylarının Erzincan, Ankara, Kastamonu ve Samsun’a gönderilmesinin ardından Elazığlılar üzüntü yaşamıştı. 

Basın İlan Kurumunun Malatya’ya taşınmasından sonra Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezinin Malatya’ya veya Erzincan’a taşınacağı iddiaları gündeme gelirken ilimiz ekonomisine azımsanmayacak katkı sağlayan ve 1984 yılından beri eğitim-öğretim faaliyetlerine sürdüren, Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin durumu merak ediliyordu. 

HEMŞEHRİMİZ MEHMET AKTAŞ MÜJDEYİ VERMİŞTİ 
Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi ile ilgili son noktayı Emniyet Genel Müdürü Elazığlı hemşerimiz Mehmet Aktaş 2020 yılında Elazığ ziyaretinde koymuş ve iddialar ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. 

Genel Müdür Aktaş, “Bildiğiniz gibi Elazığ Zülfü Ağar Polis okulumuz depreme dayanıklı olmadığı için öğrenci alamıyor. En son olan 24 Ocak depreminden sonrada ağır hasarlı hale geldi ve yıkımına karar verildi. Elazığ Zülfü Ağar Polis okulumuz açık ama dediğim gibi yöneticileri ve diğer görevliler okulun başında ama binalardaki o problemden dolayı ağır hasarlı olduğu için öğrenci alamıyoruz” demişti. 


AKTAŞ: “HANKENDİ BÖLGESİNDE YAPILACAK” 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla Elazığ’a yeni bir polis okulu binası kazandırmak için çalışmalara başladıklarını vurgulayan Emniyet Genel Müdürü Aktaş, “Yine sayın bakanımızın talimatları doğrultusunda yeni bir okulu Elazığ’ımıza polis okulu kazandırmak üzere çalışmalara başladık. Malatya yolu üzerinde dediğim gibi Hankendi’ye gidip baktım. Hankendi’ye girmeden hemen sağda tam 1.478 dönümlük araziyi Milli Emlak Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsisini yaptı. İnşallah en kısa zamanda biz işlemlerini yürütüyoruz, okulumuzun büyük ihtimalle TOKİ marifetiyle yapacağız. Bizim Emniyet Genel Müdürlüğü olarak TOKİ ile bir protokolümüz var. Genel müdürlüğümüze tahsisli arsaları TOKİ’ye devrediyoruz onun karşılığında belli bir tespiti yapıldıktan sonra protokolümüz doğrultusunda bize binamızı lojmanlarımızı diğer tesislerimizi yapıyor” diye ifade etmişti. 

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut ve Zülfü Tolga Ağar ise 17 Ocak 2021 yılında konuyla ilgili bir açıklama yaparak,“ Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi binası yapımı "2021 Yılı Yatırım Programına” alındı.” demişti. 

HEMŞERİMİZ AKTAŞ’DAN BAYRAM MÜJDESİ 
Emniyet Genel Müdürü hemşerimiz Mehmet Aktaş, Kurban Bayramı nedeniyle memleketi Elazığ’ı ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. 

PROJE TAMAM
Elazığ Zülfü Ağar Polis Okulu’nun yapımıyla ilgili işin sonuna geldiklerini ifade eden Aktaş, “80’li yıllarda yapılmıştı. 2016 deprem performans testi sonucunda kullanılmaz olduğu raporlanmıştı. Dolasıyla 2016’dan buyana okula öğrenci alınmamıştı. Tabelası indirilmemişti, okul resmi olarak kapatılmamıştı ama öğrenci alımı da gerçekleştirilemiyordu. Geçen sene biz bu konuyla ilgili girişimlere başladık. Öncelikle Malatya yolu üzerinde Hankendi’ye varmadan bin 500 dönümlük bir arsanın tahsisini gerçekleştirdik. Ocak ayında ilan edilen resmi gazetede yayımlanan 2021 devlet yatırım programına Elazığ Polis okulumuz girdi. Devam eden süreçte ise Genel Müdürlük nezdinde proje hazırlandı.” dedi.

AKTAŞ: “KISA SÜREDE TEMEL ATIYORUZ”
Mehmet Aktaş, “Projesi de tamamlandı. Geçen hafta itibari ile Emniyet Genel Müdürlüğü olarak Elazığ Polis Okulumuzun projesini tamamlayarak valiliğe gönderdik. Ayrıca ihale talimatı gönderdik. Ödenek planlaması yaptık. Allah nasip ederse kısa sürede ihale süreçleri de tamamlanarak okulumuzun temeli atılacak. İlk kazmayı bir iki ay içerisinde vururuz diye düşünüyorum. Çok güzel bir proje oldu. Hem Selçuklu hem de Harput mimarisine uygun bir proje gerçekleştirildi” diye kaydetti.

ELAZIĞ İÇİN ÇALIŞIYOR VE ŞEHRİ İHMAL ETMİYOR 
Geçmişte İçişleri Bakanlığı’nda şube müdürlüğü ve birçok ilçede kaymakamlık görevlerinde bulunan, Karabük valiliği görevinden sonra Şırnak valiliği görevine getirilen başarılı bürokrat hemşehrimiz Mehmet Aktaş, emniyet genel müdürlüğü görevine atandıktan sonra Elazığ’ı hiç ihmal etmedi. 
Bulunduğu tüm görevler ile birlikte Şırnak’ta görev yaptığı süreç içerisinde adından sıkça söz ettiren ve başarılı çalışmalara imza atarak bölge halkının da takdirini toplayan hemşerimiz Mehmet Aktaş’ın Emniyet Genel Müdürlüğü gibi önemli bir göreve atanması memleketi Elazığ’da da büyük bir sevinçle karşılanmıştı.

ELAZIĞ’DAN HİÇ KOPMADI
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğrenciliğinden ve kamu görevine başlamasının ardından sıklıkla memleketi Elazığ’a gelen, Elazığ insanı ile geçmişte birlikte olduğu saygın insanlarla irtibatı sürekli canlı tutan Aktaş, her bayramda mutlaka memleket ziyaretini ihmal etmiyor.

GERÇEK BİR ELAZIĞLI 
Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin depreme dayanıklı olmadığı için yaklaşık 4 yıldır öğrenci alamaması ve başka bir ile taşınacağı yönünde iddiaların ardından Elazığlı hemşehrimiz Mehmet Aktaş, polis okulunun yeniden Elazığ’da yapılması için önemli girişimlerde bulunmuştu. 

Emniyet Genel Müdürü olarak Elazığ’ı hiçbir zaman ihmal etmeyen ve polis okulunun modern bir proje ile tekrar hizmet vermesi için bütün imkânları seferber eden Aktaş, gerçek bir bürokrat olduğunu ve ilimize olan sevgisini polis okulu projesini hayata geçirerek tekrar göstermiş oldu. 

MÜJDE SİYASİLERDEN DEĞİL GENEL MÜDÜRÜMÜZDEN GELDİ 
Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi projesinin hayata geçirileceği müjdesini bayramda şehrimiz ve hemşerilerimizle olmak yerine tatil beldelerinde olmayı tercih eden siyasilerden bekleyen Elazığlılar, Kurban Bayramı için Elazığ’a gelen ve ziyaretlerde bulunduktan sonra müjdeyi veren Mehmet Aktaş’ın açıklamalarını olumlu bulduklarını ve ilimizin böyle memleket sevdası taşıyan bürokratlara ihtiyacı olduğunu ifade ediyorlar.
 

Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…
Bayram Müjdesi…