BAYIK ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

Terörist Cemil Bayık'ın öldürüldüğü haberleri dünden beri sıklıkla basın yayın organlarında ifade ediliyor. Geçmişte de yine Bayık'ın öldürüldüğüne dair birkaç haber yapılmış ancak asılsız çıkmıştı.

BAYIK ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Cemil Bayık'ın öldürüldüğüne dair iddialar var, bu konuda bir açıklama yapacak mısınız?" ifadelerine cevap veren Bakan Süleyman Soylu, "Arkadaşlar, terörle mücadele operasyonlarımız devam etmektedir. Terörle mücadele konusunda bütün dünyaya tavsiyemiz, Türkiye Cumhuriyeti devletini izlemeye devam etsinler." ifadelerini kullandı.

Terörist Cemil Bayık, Öcalan’dan sonra örgütte ikinci adam olması sebebiyle önemli bir isim. Onun öldürülmesi demek dışarda ve dağda olan bir numaranın yok edilmesi ve büyük bir bozgun demek.

Son yıllarda dağdan kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerin  sayısının artması ve adalete teslim olduktan sonra örgütün hem kendilerine hem de masum sivil halka yaptıkları zulmü anlatanların sayısının artması da gösteriyor ki PKK son çırpınışlarını yaşıyor.

Silahlı kuvvetler ve emniyet güçlerinin kararlı mücadelesi ile terörü bitirme azminde olan hükümetin bu başarısını  her siyasi görüşe sahip insanlarımız da takdir ediyor ve alkışlıyor.

İçişleri Bakanı Soylu, Bayık’ın öldürülüp öldürülmediği sorusana net bir cevap vermemesi de gösteriyor ki PKK’ya ciddi bir darbe vurulmuş ve lider kadrosu imha edilmiştir. Az sabır…