Baydemir'in Hariçten Gazeli

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt ziyareti sırasında 'Bulunduğunuz yer Kürdistan'dır' diyen Cemil Taşkesen adlı esnafa destek veren Baydemir, 'O kardeşimizi yüreğinden öpüyorum. Cemil kardeşimiz bin defa var olsun. Orası Kürdistan'dır. Kürdistan bin yaşasın.' ifadelerini kullandı.

Baydemir'in Hariçten Gazeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HDP'li Osman Baydemir, Paris'te yaptığı açıklamada Türkiye'yi 'işgalci' olarak tanımlayarak skandal ifadeler kullandı. "Siirt Kürdistan'dır" diyen Baydemir, "İşgalciler bilmelidir ki şu an üzerinde misafir oldukları yeri ya Kürdistan olarak kabul edecekler ya da gelecekte Kürdistan'a komşu olacaklar." ifadelerini kullandı.

Baydemir’in ülke insanını bu topraklar üzerinde misafir görmesi ve dahası, bu toprakları farklı bir ülke olarak tasvir etme cüreti, HDP’nin hangi küresel  güçlerin piyonu olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Baydemir de iyi biliyor ki bölge halkının ne böyle bir talebi ne de hedefi var. Ahmet Kaya’nın yıllarca haykırdığı ve ilan ettiği gibi bölge halkı,  Türkiye Cumhuriyetinin özgür ve eşit bir vatandaşı olarak aynı bayrak altında ebediyete kadar mutlu ve huzurlu bir yaşam istiyor. Hatta bunun için en büyük engeli de HDP olarak görüyorlar.

Baydemir, Fransa’da büyük abilerinin yanında  bu sözleri söylüyor ama bir de gelsin Diyarbakır’da bunu söylesin. Sahabeler şehri Diyarbakır halkından nasıl bir tepki göreceğini ve nasıl rezil olacağını görsün. 

Baydemir, bu hainliğini   zaten asıl ülkesi olarak gördüğü Fransa’da yapıyor.  Zaten Türkiye’yi ülkesi kabul etmiyor. Öyleyse senin ülken sana bizim ülkemiz ve vatanımız bize.. 

Sen hep orda kal ve büyük ağababalarından alacağın alkış ve methiyelerle yaşa.