Başkan Erdem: 'ABD, işlediği insanlık suçlarına baksın!'

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, ABD Başkanı Joe Biden'ın, 1915 olayları hakkında 'soykırım' iftiralarına sert yanıt verdi.

Başkan Erdem: 'ABD, işlediği insanlık suçlarına baksın!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Erdem; “ABD’nin karışmadığı insanlık suçu kalmamıştır” diyerek Biden’ın söylemlerinin Ermeni soykırımı iftirasını gerçeğe dönüştürmeyeceğini belirtti. 

Amerika Birleşik Devletleri’nin adeta soykırımın başkenti olduğuna vurgu yapan ABD Başkanı Biden’ın akıl tutulması yaşadığını söyleyen Başkan Erdem; “Bütün dünya asıl soykırımı, hatta soykırımları kimin, hangi devletin yaptığını çok iyi bilmektedir. Bu devletin yeryüzünde bulaşmadığı soykırım, katliam ve insanlık suçu kalmamıştır” dedi.

“BİDEN’IN AÇIKLAMALARINI ŞİDDETLE KINIYORUZ”
Sözlerini sürdüren Erdem; “ İşin trajikomik yanı, soykırımlarla, katliamlarla anılan bu devletin başkanı, farklı dinden ve ırktan milyonlarca insanı bütün olarak bir arada tutan, insana insan olduğu için değer veren bu millete ‘soykırım’ iftirası atmasıdır. Bu tamamen akıl tutulmasıdır. Biden’ın kararı Ermeni soykırım iftirasını gerçeğe dönüştürmeye yetmez. 1915 yılında Osmanlı Devleti'nde yaşanan olaylar hakkında tarihi ve hukuki dayanaklardan uzak, asılsız ve çirkin iftiraları esas alan açıklamayı, hiçbir suretle kabul etmiyor, şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.