Başkan Arslan: 'Elazığlıların Hissedar Olarak Ortak Olabilecekleri Şekilde İşletilmesi Şehrimizin Tarihine Yazılacak Bir Adım Olacak'

Elazığ Ticaret Odası Başkanı Asilhan Arslan: Geçtiğimiz günlerde Elazığ basınının gündeme getirdiği ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizleri göreve davet ettikleri, ilimizin Maden İlçesinde yapılan çalışmaların uzun bir süredir takip etmekteydik. Öncelikle belirtmemiz gerekir ki şehrimizin bir değeri ile ilgili Elazığ Kamuoyunda oluşan bu yüksek hassasiyet son derece yerinde ve memnuniyet vericidir.' dedi. 

Başkan Arslan: 'Elazığlıların Hissedar Olarak Ortak Olabilecekleri Şekilde İşletilmesi Şehrimizin Tarihine Yazılacak Bir Adım Olacak'

AKILLARDA SORU İŞARETLERİ BIRAKMAKTADIR
Başkan Arslan,“Şehrimizin insanının kendi coğrafyamızda var olan bir maden varlığının ilimiz iş dünyası tarafından işletilerek ilimize bir fayda oluşturmasını istemesi çok doğal ve bizim de hem fikir olduğumuz önemli bir husustur. Bilindiği üzere Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçtiğimiz süreçte uygulamaya koyduğumuz ve yapım çalışmalarını tamamladığımız Enerji A.Ş. örneğinde olduğu gibi, söz konusu maden sahamızın da, aynı katkı sağlayacağı kesinlikle göz ardı edilmemelidir. 

Bizler bu düşünce içerisinde Elazığ Maden ilçesindeki maden sahası ile ilgili çalışmalarımız yaparken, maalesef Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (MAPEG) Maden ve Petrol İşleri genel Müdürlüğü üzerinden Elazığ’ın Maden ilçesindeki dünyanın ender zenginlikteki bakır, altın, kobalt, kurşun, çinko ve demir sahası, bölgesindeki raporlama ve sondaj çalışmalarını tamamlamadan acele ile ihale çıkmaya hazırlanması, akıllarda soru işaretleri bırakmaktadır.”dedi.

ELAZIĞLILARIN HİSSEDAR OLARAK ORTAK OLABİLECEKLERİ ŞEKİLDE İŞLETİLMESİ ŞEHRİMİZİN TARİHİNE YAZILACAK BİR ADIM OLACAK
Arslan,“Biz bu değerli maden sahasının olduğu yerde bir izabe tesisi kurulmasını, böylelikle zaten istihdam anlamında sıkıntı yaşayan şehrimizin işsiz evlatlarının burada istihdam edilmesini mutlaka istiyoruz. Aksi halde ilimizin bu değerli maden varlığının, işletme tesisi kurmayacak yabancı bir firmaya verilmesi, ne ekonomik ve ne de istihdam anlamında ilimize hiçbir katkı sağlamayacak. İhaleyi alan firmanın şehrimizden madeni çıkarıp başka bir yerde işleyip dünya pazarına satmasından ibaret kalacaktır. Diğer önemli bir hususta ihalenin yapılma şeklidir. Yapılacak olan ihaleye şehrimizde madencilikle meslek alanı ile iştigal eden çok sayıda üye işletmemiz bulunmaktadır, bu işletmelerimizin de ihaleye giren taraflar olmasını bekliyoruz. Bizler Elazığ ticaret odası ve sanayi odası camiası olarak, dünyanın ender zenginlikteki bu maden sahasının ilimize kalıcı fayda sağlaması ve kurduğumuz biyogaz tesisi örneğinde olduğu gibi çok ortaklı bir yapı ile şehrimiz insanının da hisse alarak ortak olabileceği bir yapıda işletilmesi yönünde hazırlıklarımıza ve çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Ülkemiz ve ilimiz için son derece önemli olan bu değerli maden sahamızın ilimizde oluşturulacak bir girişim grubu tarafından yukarıda bahsettiğimiz çok ortaklı yapıda, Elazığlıların hissedar olarak ortak olabilecekleri şekilde işletilmesi şehrimizin tarihine yazılacak bir adım olacak.

Biz Elazığ ticaret ve sanayi odası olarak, bu maden varlığının şehrimizin istifade edeceği çok ortaklı bir oluşum ile işletilmesi kadar, deprem ve pandemi sürecini çok ağır bir şekilde yaşamış olan Elazığ’ımıza maddi manevi her anlamda büyük bir moral olacağını, yüksek bir ekonomik girdi sağlayacağı hususunu da son derece önemsiyor, maden ilçemizin o eski yıllardaki canlılık ve hareketliliğine kavuşmasında büyük bir etken olacağına inanıyoruz. “diye ifade etti.