Başkan Alan: Somun Ekmek 8 TL'den Satılacak

Geçtiğimiz günlerde Elazığ'da 8 liradan satılan ekmeğe 2 TL zam kararı alındı ancak Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman'ın devreye girmesiyle zam kararı iptal edildi. Bu gelişmeler karşısında Elazığ Fırıncılar Odası kendilerine bu kararın tebliğ edilmediğini gerekçe göstererek ekmeği yeniden 10 TL'ye yükseltti. Başta Elazığ Valisi Toraman olmak üzere tüm ilgili taraflarla görüşen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, yaşanan bu fiyat karmaşasını ortak aklı devreye sokarak çözdü.

Başkan Alan: Somun Ekmek 8 TL'den Satılacak

Geçtiğimiz günlerde Elazığ Fırıncılar Odası 8 liradan satılan 200 gram ekmeğin fiyatını 10 liraya yükselttiklerini açıklamıştı. Bu karara itiraz eden Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın talimatıyla Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mehmet Karabulut’un katılımıyla bir toplantı yapılmış ve zam kararı iptal edilmişti.

Başkan Alan: Somun Ekmek 8 TL'den Satılacak

FIRINCILAR ODASI: TEBLİĞ YAPILMADI

Vali Toraman’ın iptal kararının bir türlü uygulanmadığı şehirde tartışılırken Fırıncılar Odası bir kez daha açıklama yaparak iptal kararının kendilerine tebliğ edilmediğini ve bu nedenle ekmeğin 10 liradan satıldığını açıkladı.

BAŞKAN ALAN: EKMEK 8 LİRADAN SATILACAK

Yaşanan bu karmaşık sürece Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan  devreye girerek taraflarla görüşüp sorunu çözdü.  Başkan Alan, Elazığ’da ekmeğin 8 liradan satılacağını ve bu konuda gereksiz yeni polemiklerin yaşanmasına gerek olmadığını söyledi.

Başkan Alan: Somun Ekmek 8 TL'den Satılacak

 “YANLIŞ ANLAŞILMA OLDU”

Hakimiyet’e özel açıklamalarda bulunan Başkan Alan, ekmek fiyatında yaşanan karmaşayı şu sözlerle aktardı: “Maalesef ilimizde ekmekle ilgili ası astarı olmayan asparagas haberler çıkıyor. Bu da bizi ziyadesiyle üzüyor. Bizler ekmek konusuyla ilgili bir toplantı yaptık. Burada bir yanlış anlaşılma var. Bir iletişim kopukluğundan dolayı bizler yol alamadık. Bizler,  ekmek fiyatı ile ilgili bir karar aldığımız zaman bunu Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’na bildirmemiz gerekiyordu. Bakanlığa bildirmediğimiz zaman veya bildirdikten sonra bize yazının gelmesi lazım ki ekmek fiyatları güncellensin. Bizler daha yazıyı göndermeden, cevabı gelmeden ekmekte çifte fiyat uygulanmasına şahit olduk. Bazı esnaflarımız ekmeği 10 TL’ye bazıları ise  8 TL’ye verdi.”

“VALİ TORAMAN HEM ESNAFI HEM VATANDAŞI DÜŞÜNÜR”

Vali Toraman’ın hem esnafların hem de vatandaşların çıkarlarını koruma hassasiyeti ile hareket ettiğini belirten Başkan Alan: “Bunlar bizim hatamız, net konuşalım burada bir yanlışlık oldu. Sayın Valimizin bu konuyla ilgili sanki fırıncılara karşı bir düşmanlığı var gibi bir algı oluşturuldu. Kesinlikle ben buna katılmıyorum. Vali bey, fakir fukaranın da hakkını düşünür, gerektiğinde esnafların da hakkını düşünecek kapasitede bir insan. Benim kendisiyle de yakın ilişkilerim var.” dedi.

Başkan Alan: Somun Ekmek 8 TL'den Satılacak

“YARINDAN İTİBAREN EKMEK 8 LİRA”

Başkan Alan yaşanan sorunların çözüldüğünü ve bugünden itibaren 200 gram ekmeğin Elazığ’da 8 liradan satılacağını belirterek: “Biz bu konuyu çözdük yarından itibaren ekmek 8 TL, fırıncı esnaf arkadaşlarımızla da görüştük. Haziran ayında TOBB’nin açıklamaları var. Açıklamadan sonra Allah nasip ederse, inşallah Belediyemiz, Sayın Valimiz, Esnaf Sanatkarlar Odası ve Ticaret ve Sanayi Odası bir araya geleceğiz. Muhtemelen civar illere bakacağız, bu illerin fiyatlarını da göz önünde bulundurarak ekmek fiyatlarını güncelleyeceğiz” dedi.

“İLETİŞİM EKSİKLİĞİNDEN KAYNAKLI BİR YOL KAZASI”

 Bu konunun şehir gündeminden düşmesi gerektiğini ifade eden Başkan Alan, “ Lütfen bu konuyu medyamız da çok büyütmesin,  ulusalda bu şekilde Elazığ’ın anılmasından ben rahatsızlık duyuyorum. Bu bizim içimizde olan bir olay. Bizim iletişim eksikliklerimizden kaynaklanan bir olay, hani kol kırılır yen içinde kalır derler ya ben böyle olmasını istiyorum. Ekmekle ilgili Elazığ’da bir sorun kalmadı diyorum ” şeklinde konuştu