Basiretsizlik! 

Ülkemizde son yıllarda bazı kurumların basiretsizlikleri, öngörüsüzlükleri, pervasızlıkları ve attıkları bir adım ve aldıkları kararın halktaki tepkilerini kestirememeden kaynaklı sorumsuzlukların cezasını Ak Parti çekiyor.

Basiretsizlik! 

Elektriğe yapılan zamlar ve tarifeler, vergilendirme, esnaf, çiftçi ve diğer kesimlere verilen kredilerin faizleri ve daha birçok konuda yapılan yanlışları düzeltmek, Ak Parti’ye daha doğrusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a düşüyor.
Elektrik faturalarının düşürülmesi amacıyla Erdoğan’ın bizzat çalışma yaptırması, gıda maddelerindeki KDV’nin miktarının düşürülmesi, gübre ve yem fiyatlarının aşağılara çekilmesi, akaryakıta önce zam sonra indirim yapılması ve daha birçok konuda yapılan düzenlemeler de gösteriyor ki, bazı bürokratlar aldıkları kararlarla devleti düşünme adına milleti ezip geçiriyorlar.

İyi ki  Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yanlışları görüyor ve düzeltmek zorunda kalıyor.
Düzeltme yapılıyor ama  elektrik faturalarının  çok yüksek gelmesinden kaynaklı kamuoyu tepkisinin ateşi ve dozu artık geri gelmiyor. Her ne kadar faturalarda kısmi bir iyileşme olsa da halk, ilk günkü tepkisi ve öfkesiyle konuşmaya ve siyasi değerlendirmelere  devam ediyor. 

Bu durumdan en zararlı çıkan ise Ak Parti ve Erdoğan oluyor. Buradan da şu gerçek ortaya çıkıyor ki bazı bürokratların yangına körükle giden yaklaşım ve sorumsuzca alınan kararları,  Ak Parti hanesine eksi puan olarak yazılıyor. Bir acı gerçek daha var ki o da Ak Parti’nin böylesine ufuksuz insanları önemli yerlere atamaya hala devam etmesi.
Bu duruma “tencere-kapak” dediğinizi duyar gibiyim ama Erdoğan gerçekten bunları hak etmiyor. 
Atama kararlarına her ne kadar Erdoğan imza atıyor olsa da asıl kurgu, asıl denklem,  külliyeye çöreklenen yeteneksiz ama her hâlükârda hesaplı kitaplı kişilerce planlanıyor ve dikte ettiriliyor.  

Bakanlara, üst düzey bürokratlara istediklerini yaptıran bazı ofis elemanlarının, temizlenmesi ve milletin sırtından atılması adına güçlendirilmiş parlamenter sitemine dahi evet diyesi geliyor insanın.  
Anlayacağınız durum bu kadar ciddi ve önemli. Islah kaçınılmaz, adım atmak elzem.