Baltaşı'nda Büyük Başarı

Özel Haber: Elazığ'ın Palu ilçesi Baltaşı Köyünde bulunan Baltaşı İlk ve Ortaokulu'nda yıldızlar 1500 metre koşu yarışmasında birinci olan Diyar Türe Ankara'da 10 Kasım Atatürk Koşusuna gitmeye hak kazandı.

Baltaşı'nda Büyük Başarı

Elazığ’ın Palu ilçesinde bulunan Baltaşı Ortaokulu’nda yıldızlar 1500 metre koşu yarışmasında birinci olan Diyar Türe ve arkadaşları Cebeli Ürü, Berat Ürü Ankara’da 10 Kasım Atatürk Koşusuna katılmaya hak kazandılar. Çocuklara desteklerini esirgemeyen ve tüm bu süreçte yanlarından bir an bile ayrılmadıklarını söyleyen okul Müdürü Mesut Doğan ve beden eğitimi ve spor öğretmeni Oya Seçil Aktaş yarışmaya gittikleri zaman da fazla özgüvenli olduklarını dile getirdiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Beden eğitimi ve spor öğretmeni Oya Seçil Aktaş: “Beden eğitimi ve spor öğretmeniyim. Palu ve çevresinde on yıldır görev yapıyorum. Burada genelde voleybolcu öğrencilerimizi çalıştırıyorduk. Yalnız buralar kırsal bölge olduğu için daha çok hayvancılıkla çocuklar uğraşıyor ve bununla beraber kas gelişimlerinin atletizme yönelik olduğunun farkına vardık. Daha sonra 29 Ekim Cumhuriyet koşusunda bir yarışma vardı hem çocukları tanıtmak için hem de onların koşu kabiliyetlerini göstermek için yarışmaya katılmaya karar verdik. Zaten çocukların yeteneklerinin olduğunun farkındaydım. Yarışmaya gittiğimiz zaman da fazla iddialıydık. Çocuklardan iyi bir şey bekliyordum. Altı öğrencim gitti, altı öğrencimin altısı da ilk ona girdi. Bir tane birinciliğimiz var. İki tane dördüncü öğrencim oldu, beşinci altıncı diye yine bu şekilde sıralanıyor. Üç öğrencim Ankara’ya gitmeye hak kazandı, birinci olan öğrencime de Sayın Valimiz ayakkabı hediye etti sağ olsun” dedi.