Bal: 'Şorşorla Yaşamak İstemiyoruz'

Kağan İnal-Seren Taş/Aksaray Mahalle Muhtarı Özcan Bal, Hakimiyet Gazetesine özel açıklamalarda bulunarak Aksaray Mahallesi'nin sorunlarını ve yapılan çalışmaları anlattı.

Bal: 'Şorşorla Yaşamak İstemiyoruz'

Aksaray Mahalle Muhtarı Özcan Bal, Aksaray Mahallesi’nde yapılan TOKİ konutları, imar çalışmaları ve mahallede yapılan diğer çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bal, özellikle Şorşor Deresi’nin Aksaray Mahallesi için büyük sıkıntı oluşturduğunu ve Şorşor Deresi’nin 16 yıldır yapılmadığını belirtti. 

“MESİRE PARK ALANIMIZI AÇACAĞIZ”
Aksaray, Kesrik ve Sanayi Mahallelerinin kullanabileceği bir mesire alanının yapılacağını belirten Bal, konuyla ilgili; “Öncelikle sizlere ve Hakimiyet Gazetesi’ne teşekkür ediyorum sizlerin sayesinde sesimizi duyuruyoruz. Mahallemizde 17 dönümlük bir arazimiz var. Orası önceden kullanılamıyordu, vatandaşlarımızın yolunu bile kullanamadığı bir yerdi. Hayvanlar için kullanılan bir araziydi. Bugün itibarı ile biz bu araziyi Belediye Başkanımıza gösterdik ve bu alanı küçük bir mesire alanı yapabileceğimizi söyledik. Sağ olsunlar çalışmalara başladılar. Bayram öncesi halka açmayı da amaçlamıştık, bazı aksaklıklardan dolayı olmadı ama çalışmalar halen devam ediyor. İnşallah yakın zamanda mesire park alanımızı açacağız. Sadece bizim mahallemiz değil, Kesrik ve Sanayi Mahallesi de kullanabilecek” diye konuştu.

Bal: 'Şorşorla Yaşamak İstemiyoruz'

“Altgeçidin Yıkılıp, Baştan Yapılmasını İstedik”
Aksaray Mahallesi’nde bulunan alt geçidin ve köprünün kısa süre içerisinde bitirileceğini söyleyen Aksaray Mahalle Muhtarı Bal, yaptığı açıklamada; “Mahallemize yapılan alt geçit yıllar önce yapılan bir alt geçitti ve artık miadını doldurmuş bir alt geçitti. Devlet Demir Yolları bu geçit ile ilgili bir tadilat planı oluşturdu, hatta bizler bu konuyu belediye başkanımıza illettik. Buranın onarılmasını değil de baştan yıkılıp yapılmasını ilettik. Hicret Mahallesini de ilgilendiren bir alan olduğu için orayı bitirdiler. Onun dışında Mustafa İspir Caddesi üzerinde yapılan yeni bir köprümüz var onun da çalışmaları başladı ve yakın zamanda orayı da bize teslim edecekler inşallah” cümlelerine yer verdi.

Bal: 'Şorşorla Yaşamak İstemiyoruz'

“Şorşor Deresi’nin Bittiği Düşünülüyor Ama Sorun Hala Devam Ediyor”
16 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şorşor Deresi’ni yapacaklarını söylediğini ama bu derenin Elazığ için hala bir sorun olduğunu belirten Bal, Şorşor Deresi ihalesinin iptal edilmesi ile ilgili; “Yıllar önce 2005 yılında Cumhurbaşkanımız, ‘Şorşor Deresi ihalesi yapıldı yakın zamanda sorunun çözülüp vatandaşlarımızı rahata kavuşturacağız’ demişti, ihale yapıldı ve süreç başlatıldı. Yalnız o süreç içerisinde dereyi ikiye böldüler ve Hicret Mahallesi ile Aksaray Mahallesi tarafında kalan kısım sonradan yapılacaktı ama aradan 16 yıl geçti hala hiçbir şey yapılmadı. Bizi ilgilendiren alanın da ihalesi yapıldı. Şirket gelip şantiyesini kurdu yolları açmaya başladı, çalışmalar tam başlamadan maliyetler arttı ve DSİ bunu karşılayamadı. Geldiğimiz noktada ihale iptal edildi. Biz vatandaşlarımızla beraber bu konunun takipçisi olacağız ve artık sesimiz yükseldiği kadar yükselecek herkesin bilmesini istiyoruz. Bizler bu dere ile yaşamak istemiyoruz. Bu dere artık bizim sorunumuz çünkü mahallemizi ikiye bölüyor bizim insanımız bu dere ile yaşamak zorunda kalıyor. Bu dere yapılmadığı sürece etrafında kimse bir şey yapmak istemiyor. O dönemde sözde alt yapısını yaptılar ama hala oraya pis suların aktığını biliyoruz. Şu an herkes Şorşor Deresi’nin bittiğini düşünüyor ama öyle değil. Cumhurbaşkanımızın bu konudan haberi yok, böyle devam ederse konuyu vatandaşlarımızla birlikte Ankara’ya kadar taşıyacağız. Bu konunun seçim konusu olmasını istemiyoruz ve biz bu konunun peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

“Mahallemizi Eski Gücüne Kavuşturmak İstiyoruz”
Aksaray Mahallesi’nin çok eski bir tarihi olduğunu belirten Mahalle Muhtarı Özcan Bal, yıllardır mahalleye hiçbir hizmet yapılmadığını söyledi. Bal, yaptığı açıklamada; “Mahallemiz şehrin Harput’tan sonra ilk yerleşim alanı. Çok eski bir yerleşim alanıyız, ama yıllardır hiçbir hizmet almamış. Mustarip ve sıkıntılı bir mahalleyiz. Kesinlikle eski insanların buradan çıktığını görüyoruz. Bununla alakalı Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğluları ile beraber yeni işler yapılmaya başlandı. Buradan çıkan insanları geri getirmenin yanı sıra şehir merkezine bu kadar yakın olan mahallemizi eski gücüne kavuşturmak istiyoruz. Eskiden Harput’un şehir merkezi olduğu zamanlar burada insanların yazlıkları vardı. En cazip yer Aksaray Mahallesi’ydi ama şu an insanların kaçmak istediği alan haline geldik. Hala doğalgaz almayan yerlerimiz var” cümlelerine yer verdi.

Bal: 'Şorşorla Yaşamak İstemiyoruz'

“Bizim Amacımız Doğalgaz Gitmeyen Bölgelere Doğalgaz Götürmek”
Altyapı sorununun şehrin genel sorunu olduğunu belirten Bal, imarın girdiği her yere doğalgazı götürmekte kararlı olduklarını söyledi. Konuyla ilgili konuşan Bal; “DSİ’nin yapması gereken bir köprümüz vardı, Şorşor deresi ihalesinin iptal olmasıyla beraber köprü de askıya alındı. Belediye Başkanımız sağ olsun belediye bütçesinden köprünün ihalesini yaptı. İnşallah bu bağlantı yolunu açacağız. Diğer bağlantı yolunun da çalışmalarını başlatacağız. Bununla beraber bahçelerin yoluna imarı açacağız. Bizim amacımız doğalgaz gitmeyen bölümlere doğalgaz götürmekti. Doğalgaz müdürünün söylediği şey, belediyenin imar yollarını açması gerektiğiydi. Bununla alakalı bağlantı yolları bittiği zaman doğalgazı götüreceğiz. Mahallemizde kentsel dönüşüm çalışmaları var. Belediye Başkanı bu konuda da bize yardımcı oldu. Aksaray ve Gümüşkavak Mahalleleri’nde kentsel dönüşüm çalışmaları var. Burada vatandaşlarımıza da iş düşüyor. Düşündüğümüz alanlar küçük arsaların ve imarın girmediği alanlar. Kentsel dönüşümü buraya sokarsak mahallenin merkezi toparlanacak. Altyapıyla alakalı şehrin tamamının sıkıntısı var. Altyapıda temiz suyla alakalı sıkıntı var. Yağmur sularının zarar verdiği mahallelerden biri de bizim mahallemiz. Yağmurlama hatlarının ve lağım giderlerinin yapımı gerçekleşecek” dedi.

“Sorunları Bakan Kurum’a İlettik”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Elazığ ziyaretinde, Aksaray Mahallesi’nde yaşanan sıkıntıları Bakan Kurum’a ilettiklerini söyleyen Bal, konuyla ilgili yaptığı konuşmada; “Depremle beraber yıkılan bir camimiz vardı ve vatandaşlarla buranın yapımına başladık. Murat Kurum Bakanımız Elazığ’a geldiği zaman konuyu kendisine ilettik. Bir tane eski camimiz depremde ağır hasar aldı fakat vakıflara devri olduğundan dolayı çalışma yapamıyoruz. Bu meseleyi de Bakanımıza ilettik. Bu konunun da çözülmesi için mücadelemizi veriyoruz. TOKİ alanlarımızda ticari alan anlamında sıkıntımız vardı. Bizim mahallemizde 302 konut yapıldı. Burada hiçbir ticari alan olmadığı için vatandaşımız sıkıntılıydı Bakanımıza bu konuyu da ilettik” cümlelerine yer verdi.

“Resmi Maçların Yapılması İçin Yeni Alan Oluşturuluyor”
Aksaray Mahellesi’nin Elazığ’ı hem futbolda hem de voleybolda temsil ettiğini söyleyen Aksaray Mahalle Muhtarı Özcan Bal, spor tesislerinin yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nden ödeme geldiğini söyledi. Bal, konuyla ilgili; “Aksarayspor bu yıl BAL Ligi’ne çıktı. Geçtiğimiz dönem voleybol takımını 2. Lig’e çıkarmıştık ve şehri 2. Lig’de temsil ediyoruz. Aksaray Mahallesi olarak şehrimizi hem voleybolda hem de futbolda temsil ediyoruz. Yeni yapılan terminalin altında Belediye Başkanı ve Gençlik Spor Müdürü’nün katkılarıyla hem voleybolcuların hem de futbolcuların resmi maçlarını yapmaları için yeni alan oluşturuluyor. Bu konuyla ilgili Spor Bakanlığı’ndan ödeme de geldi” dedi.

Bal: 'Şorşorla Yaşamak İstemiyoruz'
Bal: 'Şorşorla Yaşamak İstemiyoruz'
Bal: 'Şorşorla Yaşamak İstemiyoruz'
Bal: 'Şorşorla Yaşamak İstemiyoruz'
Bal: 'Şorşorla Yaşamak İstemiyoruz'
Bal: 'Şorşorla Yaşamak İstemiyoruz'
Bal: 'Şorşorla Yaşamak İstemiyoruz'