DEPREMZEDE VATANDAŞLAR EVLERİNE KAVUŞACAĞI GÜNÜ HEYECANLA BEKLİYOR

Ahmet Çöteli/Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan konutların yerine yeni konutların yapımı sürüyor. Depremzede vatandaşlar ise evlerine kavuşacağı günü heyecanla bekliyor.

DEPREMZEDE VATANDAŞLAR EVLERİNE KAVUŞACAĞI GÜNÜ HEYECANLA BEKLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak'ta merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6,8 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılanlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ), vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak için 17 bin 800 konutun yapımı sürüyor. Depremzede vatandaşlar konutları yapılana kadar konteyner kentlerde hayatlarını sürdürürken evlerine kavuşacakları günü heyecanla bekliyor.

 

AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, yaptığı açıklamada, depremin ardından arama-kurtarma, hasar tespit ve hak sahipliği süreçlerini tamamladıklarını belirterek şunları söyledi, " Konutlarımız bir taraftan yapılırken dilek ve petek sitesinin bulunduğu yerde konutlar hak sahibi ailelere teslim ediliyor. Diğer konutlarımız da hızla devam ediyor. Bir taraftan şehir merkezindeki kentsel dönüşüm alanlarında ve rezerv alanlarda yeni konutların kura hazırlıklarını yapıyoruz. Öte yandan kırsal kesimlerdeki köy konutlarının yer seçim çalışmaları ve inşaat imalatları devam ediyor"

Depremzedelerden Hakan Baş, yaşanan depremde Dilek sitesinde oturduğunu belirterek, "Depremden sonra devletimiz bizi konteynerkentlere yerleştirdi. Orada her konuda bize destek oldular. En ufak sıkıntımızda bize yardımcı oldular. Bu süreçte fazla sıkıntı çekmedik. Koronavirüs döneminde konutların biteceğine imkan vermiyordum ama çok kısa zamanda bitti ve evlerimizi gezmeye geldik. Çevre düzeni ve odaların planını çok beğendik. Allah devletimizden razı olsun"dedi. 

 

Depremzedelerden Handan Pala, konuşmasında depremde evlerinin yıkıldığını, komşularının enkaz altında kaldığını ve çok kötü şeyler yaşadıklarını dile getirerek, "Bu süreçte devletimiz bizi konteynerkentlere yerleştirdi. Orada her türlü ihtiyacımızı karşıladılar. Allah devletimizden razı olsun. Şu anda evlerimiz yapıldı, örnek daireleri gezdik. Her şey çok güzel yapılmış. Devletimize teşekkür ederiz. Yıl sonuna kadar en kısa sürede taşınacağız"diye konuştu. 

 

Handan Pala'nın eşi Turgay Pala ise, "Dilek sitesinde oturuyorduk. Deprem olduğu zaman çok korkmuştuk. Depremden sonra devletimiz bizi önce çadırlara sonra konteyner kente yerleştirdi. Orada bütün ihtiyaçlarımız giderildi, mağdur edilmedik. Şimdi evlerimiz yapıldı, gezdik gördük. Çok güzel olmuşlar. Planları ve çevre düzeni çok güzel. Allah devletimizden razı olsun, zeval vermesin"ifadelerini kullandı.