Akılsız TOKİ'nin Suçunu MEM Çekiyor

Hakimiyet Gazetesi olarak TOKİ'nin rezerv alanlarındaki resen yaptıkları imar planında okul alanı ayırmadığı, böyle olunca da gerçekleştirdikleri konut yapım ihalelerinde cami bulunmasına rağmen okulların  bulunmadığını dile getirmiş ve bunun önemli bir sorun olduğunu bu köşelerden ifade etmiştik.

Akılsız TOKİ'nin Suçunu MEM Çekiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yine Memur-Sen il temsilcisi ve Eğitim-Bir Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi de bu konuyu değişik kereler dile getirmiş ancak herhangi bir adım atılmamıştı.

Sonunda okullarda yüz yüze eğitim kararı alındı ve pazartesi günü öğrenciler okul, öğretmen ve arkadaşlarına kavuşacaklar. Ancak TOKİ konutlarında okul olmadığı için bu öğrencilerin okullarına nasıl gidecekleri sorunu, Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gayretiyle şimdilik çözüldü.

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada rezerv alanında bulunan öğrencilerin  taşınmasının ücretsiz olacağı belirtilerek şu görüşlere yer verildi.

“TOKİ tarafından yapılan yeni konut rezerv alanlarında ikamet eden öğrencilerimiz kendilerine en yakın okullarımız ile ilişkilendirilmiş olup, bu öğrencilerimiz Taşımalı Eğitim kapsamında müdürlüğümüzce okullarına taşınacaklardır.”  

Bu uygulama ve zaten orta gelirli ailelerimizi kapsayan bu ücretsiz taşıma için Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’e teşekkür ederken, güya ülkenin en önemli   kurumlarından biri  olduğu söylenen  TOKİ’nin  sorumsuzluğunun  maddi  cezası ve külfetinin,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü, dolayısıyla devlet, dolayısıyla da milletin çektiğinin  fotoğrafının da net olarak görülmesini isteriz.

Bu uygulama ve hata, kesinlikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletilmeli ki, TOKİ gariban insanların paralarıyla yüksek bedeller ödeyip yaptırdığı reklamlarla hava atacağına, bundan sonra buna benzer yanlışlıklar yapmasın ve halkı mağdur etmesin.