'Ayrılamazsın, Bırakamazsın'

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Benim için bu bir final' sözlerine yanıt vererek, 'Ayrılamazsın, bırakamazsın' diyerek Ak Partililerden daha güçlü bir ses verdi.

'Ayrılamazsın, Bırakamazsın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan’ın “bu son seçimim” açıklamasından  sonra konuştuğumuz samimi Ak  partililer, “Evet artık yoruldu ve yaşlandı. Sağlığı da çok iyi değil. Dört yıl sonraki seçimde yerini başka birine bırakmasında fayda var”  derken,  MHP lideri Bahçeli, Ak Partilileri bile hayret içinde bırakacak bir açıklama yaparak siyasetin gündemini belirlemeyi başardı.

Bahçeli’nin bu açıklamasının;  vefa, sadakat, cumhurun ve ülkenin selameti açısından değişik şekillerde yorumlanacak yönleri var. Ancak asıl ve en önemli  konu Bahçeli’nin bu açıklamasının Ak Parti’ye ve özellikle Erdoğan’a faydası olup olmayacağı. Erdoğan’ın “bu benim son seçimim” açıklaması, yüreklere dokunmuş ve kendisini son seçimlerde bir kez daha ve güçlü bir destek verilmesi konusunda bir toplumun genelinde bir duygu oluşturmuştu.

Bahçeli’nin açıklaması bu duyguyu pekiştirdi ve güçlendirdi mi yoksa o duyguya zarar mı verdi bunu şimdiden kestirmek çok kolay değil. Kaldı ki MHP tabanının da Bahçeli gibi düşünüp düşünmediğinden de siyasi gözlemcilerin endişeleri var. 

Bu görüş ve duyguların test edileceği ortam ise 31 Mart yerel seçimleri. Seçim sonuçları bir yönüyle Erdoğan’ın siyasete devam edip etmeyeceğinin de mihenk taşı olacak.