'Ayıp Olur!'

Dün, Hakimiyet'e göre köşemizde 'Nezaketin Adayı' başlığı ile Millet İttifakı'nın adayı için farklı isimlerin ortaya atıldığı bu dönemde CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun 'Sayın genel başkanımız, adayımız, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur' sözlerine karşı, Kılıçdaroğlu'nun tepkisini önce 'yanlış olmuş', ardından da istifasını isteyecek kadar nezaket gösterdiğini ifade etmiştik.

'Ayıp Olur!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu nezakete karşılık gecikmedi ve ilimiz havaalanına gelip oradan Pertek ilçesine geçen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de CHP Genel Başkanı Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun "Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur" sözlerine yanıt verdi. 

Akşener, Pertek ilçesinde bir çay bahçesinde halka sohbeti esnasında şunları söyledi.

 "Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusu elbette hakkıdır, saygı duyulması gereken bir durum. Ben CHP'nin Genel Başkanı'nın Cumhurbaşkanlığı adaylığına dair böyle bir tutumunun olmasını saygıyla karşılarım. Burada söz söyleme hakkını kendimde bulmam. Dolayısıyla o konuda bir yorum yapmamız son derece ayıp olur." dedi.

Karşılıklı nezaket gösterileri midir yoksa birbirlerini yoklamak mıdır bilinmez ama Akşener’in Pertek’te yaptığı şu açıklama da oldukça manidar:

“Millet ittifakı kaç kişiden oluşuyor? İki kişiden. Biz 31 Mart'ta CHP ve İYİ Parti ittifak yaptık bunun neticesinde biz İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana'yı kazandık. Bu belediye başkanları kimindi? Elbette CHP'nin Belediye Başkan adaylarıdır. Millet ittifakını kurduğumuz için aynı zamanda millet ittifakının da adaylarıdır. Tekrar söylüyorum CHP'nin aday gösterdiği bizim de destek gösterdiğimiz kişilerdir."

Bu cümlelerin tek anlamı ve yorumu şudur: Biz belediyelerde CHP’nin adaylarına karşılıksız desteğimizi verdik ve kazandırdık. Sıra CHP’nin İyi Parti’ye vereceği destekte. 

Akşener haksız da sayılmaz hani. Bugün birçok büyükşehirin CHP’ye geçmesinin tek sebebi İyi Parti. Bunun bir geri dönüşü olmalı. Eğer bir ittifak ve ortaklık varsa, “bir sana, bir bana” olmalı değil mi? Hakkaniyet ve adalet göstermek gerekirse sıra da hak da İyi Parti’nin.