O Potansiyel Var…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de muhtarlarla bir araya gelmiş ve iktidara gelmeyi hedeflediklerini bir kez daha söyleyerek 6 ay içinde tüm sorunları çözeceklerini ifade etmiş.

O Potansiyel Var…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Lideri, 5 yıl içinde Türkiye'yi bölgenin yıldızı yapacaklarını savundu. Kemal Kılıçdaroğlu, "Sonunda bu sandık gelecek. Türkiye'nin yeni bir başlangıç yapması lazım. Zengin bir ülkeyiz, fakir değil. Her türlü imkanımız var. Hepsini çözeceğiz. Bundan kesinlikle emin olmanız lazım. Öyle 20 yılda çözeceğiz falan değil. 6 ayda bu memlekette herkes rahat bir nefes alacak. 5 yıl içinde Türkiye, bölgesinin yıldızı olacak. Doğu Akdeniz'de çıkan karbon yatakları, Türkiye üzerinden Avrupa'ya gidecek." şeklinde konuşmuş.

Aslında iyi de konuşmuş sayılır. Özellikle Doğu Akdeniz’de var olan karbon yataklarından söz etmesi önemli bir gelişme. Bugüne kadar bulunan petrol ve doğalgaz rezervlerini tiye alan Kılıçdaroğlu, artık milli doğal kaynaklardan söz eder hale gelmiş.

Kılıçdaroğlu bu noktaya gelmiş ama halkımız CHP’ye oy verme çizgisine gelir mi bilinmez. Halkımız yıllardan beri CHP zihniyetine iktidar vermiyorsa bir sebebi vardır elbet. CHP zihniyetinin ülkeye neye mal olduğunu bilenler bilmeyenlere anlatır durur hep.

Kılıçdaroğlu’nun iktidara gelmesi kendisinin ve partisinin umut olmasından değil, ancak halkın Ak Parti’den umudu kesmesiyle mümkün olur. Yani Kılıçdaroğlu kendi başarı ve gayretiyle değil, Ak Parti’nin hatalarının bir sonucu olarak belki kısa bir süre söz sahibi olabilir.

Bu denklemde de gözüktüğü gibi ancak Ak Parti CHP’yi umut haline getirebilir. Ak Parti bu konuda başarılı olur mu?  Evet, o potansiyel ne yazık ki artık Ak Parti’de var.