Ayılar Vatandaşların Hayvanlarına Zarar Veriyor

Tunceli'de kış uykusu öncesi karınlarını doyurmak için merkezi yerlere kadar inen ayılar, vatandaşların hayvanlarına zarar vermeye başladı.

Ayılar Vatandaşların Hayvanlarına Zarar Veriyor

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde merkeze kadar inen bozayıların bazıları karınlarını mezbahane konteynerine bırakılan sakatatlarla doyururken bazıları da vatandaşların hayvanlarına zarar vermeye başladı. Önceki gün merkez mahallesinde Soner Öztürk isimli vatandaşın kümesine giren anne ve yavru bozayılar, kümesteki 30 tavuk, kaz ve ördeği öldürdü. Olayı köpek havlamalarıyla öğrendiğini belirten Öztürk, “Kalktığım zaman anne ve 3 yavru ayı kümese girmişlerdi. Müdahale etmek istedim ancak hepsi üzerime geldiler. Kümesteki 30’a yakın tavuk, ördek ve kazı telef ettiler. Maddi anlamda kaybım oldu. Bunlar yarın öbür gün insanlara da zarar verebilir” dedi.
Öte yandan, Tunceli merkeze bağlı Kocakoç köyü Çerme mezrasında da Cihan Yiğit isimli vatandaşa ait inek, ayı tarafından telef edildi.
Geçtiğimiz ay Nazımiye ilçesinde de çok sayıda hayvanın telef olmasına sebep olan bozayıların yerleşim yerlerinden uzak tutulması için vatandaşlar çağrıda bulundu.