Atatürk Havalimanı Korunamaz mı?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin 'Kamu görevlisine alenen hakaret etme', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' ve 'Cumhurbaşkanına alenen hakaret etme' suçlarından 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezasını onadığı ve siyasi yasak getirdiği CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu dün akşam sosyal medya hesabından dikkat çeken bir çağrıda bulundu ve CHP'liler, Atatürk havalimanında yıkım çalışması yapan ekipleri durdurmaya çalıştı. Ancak, gurup polis barikatı engeline takıldı ve geri döndü.

Atatürk Havalimanı Korunamaz mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da millet bahçesi yapılacak olan Atatürk Havalimanı'na ilişkin konuştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bölgenin imara açılacağı iddialarına yanıt veren Kurum, "Burası hiçbir konut imarına açılmayacak. İstanbul'un kalbi olacak. Burada şölenler, konserler düzenleyeceğiz. Bizim açıklamalarımızı bir kenara bırakalım. Kılıçdaroğlu, buraya kültür ve doğa projesi yapacağını açıklamıştı. Kendi genel başkanları bile açıklamalarında ters düşüyor." dedi.

Canan Kaftancıoğlu’nun hangi mantığı savunduğunu geçmişteki sosyal medya paylaşımlarından biliyoruz. Kendisi Ermeni soykırımını destekler, İslam’a hakaret eder ve PKK’yı öven paylaşımı var. Bu açıdan bakıldığında Canan Kaftancıoğlu’nun yaptığı, İstanbul’u ve Atatürk havalimanını korumak değil kuru bir muhalefet yapmak.

Bu tespitimizle birlikte Atatürk havalimanının millet bahçesi ve yaşam merkezi yapılacak projesinin yeteri derecede kafa yorularak hem mevcut binaların hem de pistin korunarak yapılma ihtimali de kökten yok sayılamayabilirdi.

Geçmişte bazı bakanların uçaklarının inmesiyle de gündem olan Atatürk havalimanı, diğer hava alanlarının bakım onarıma alınması ya da farklı etkinliklerde pistinin kullanılacak olması yönünde projelendirilebilirdi.

Yıkmanın en kolay ve çok da masraflı olacağını biliyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tıpkı Elazığ depreminde olduğu gibi ilk kararlarında çok isabet edemiyor.

Kentsel dönüşüm yapılan alanlarda önce beş, gelen tepkiler üzerine altı kat bina yapılarak Elazığ’ın kasabaya dönüştürülmesi, köy evlerinin çelik konstrüksiyonla yapılması, Mustafapaşa mahallesinde uygulanan planın büyük sıkıntılar oluşturması örneğinde olduğu gibi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bürokratlarının sıcağı sıcağına verdiği ve bunu bakanlara ilettiği  hiçbir kararı isabetli çıkmadı.

Bu tecrübeden hareketle Atatürk Havalimanı, hem kendi misyonunu ve fonksiyonunu hem de millet bahçesi ve konser alanı projesini, mevcut yapılanması korunarak inşa edilebilir. 

Olaya her iki tarafında siyasi bakmak yerine hem ekonomik hem de mevcut tesisleri en iyi şekilde kullanılması yönünde bakılması lazım gelir diye ortak bir kanaat oluşmuş gibi.