Asıl Sorun Ne?

İlimizde son günlerin en çok konuşulan konularından biri de yıkımlar etrafında yaşanan tartışmalar oldu.

Asıl Sorun Ne?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birileri, yıkım işlemlerinin hatırlı isimlere verilmesinden ve haksız kazanç elde edilmesinden söz ederken, birileri de kamu kurumlarının yasal çerçeveden uzaklaşarak keyfi uygulamalarına dikkat çekti.

Öncelikle bilmek ve ifade etmek gerekir ki kamudan daha güçlü, daha kudretli bir yapı ve oluşum yoktur.

Kişi ya da kişiler kendilerinin ne kadar güçlü, nüfuzlu ve ellerindeki belge, görüntü, yazışma ve bilumum malzeme olsa da ve bunu aracı olarak kullanmak istese de devletin kudreti, adaleti ve kurumları karşısında sinek hükmündedirler.

Asıl sorun bu kişi ya da kişiler değil, herkesin konuştuğu sebeplerle zafiyet gösterip hiçbir yasal dayanağa ve gerekçeye dayanmayan şekilde yıkımların yarım ya da tam ağızla şifahi olarak bazı resmi kurum yetkilileri tarafından birilerine verilmesidir.

Yıkım işi yapan insanların hiç biri kendiliğinden bir binaya gitmez ve yıkmaz.  Eğer böyle bir olay yaşanıyorsa mutlaka ve mutlaka bir yetkilinin dahli, bilgisi ve talimatı vardır.

Bu tabloda hiç kimsenin bazı kurumları masum, yıkıcıları zalim ve rant sevici olarak gösterme hakkına sahip olamaz. Yaşanan tartışmaların kaynağı ve sebebi kişiler değil kurumlardır.

Kimsenin avukatı da düşmanı da değiliz. Ama ortada bir gerçek var ki o da bazı kurumların sorumsuzluğudur. 

Bugünlerde eğer birileri bir resmi kurumu savunma ve paklama moduna girmişse onu iyi takip edin mutlaka yeni bir nemalanma ve rant kokusu gelecektir.

Hakimiyet olarak bizlerin kimsenin işi ve ticareti ile alıp veremediğimiz yok. Biz kamunun ve kamu malının yanındayız. Devlet malının yetim malı olduğu geleneği ve müktesebatından beslenen herkesin üzerinde durması gereken konu, kamu malı ve kul hakkıdır.

Kamu kurum ve yöneticileri; ilkeli, dik ve vakur durduğu ve devlet adamlığı vasfı dışında hiçbir mevkiye  özenmediği sürece hiçbir yanlışlık olmaz, olamaz. Olamaz, çünkü bu sorumlu ve veballi görevine hassasiyet gösteren ve Allah rızası dışında hiçbir beklentisi olmayan yöneticiye Allah da yardım eder onun işlerini kolaylaştırır.