Anlatacağım Devlet Sırrı Dedi Özel Görüşme Talep Etti

Elazığ Sıkıyönetim Komutanı olarak atanan  51'inci Motorlu Piyade Tugay eski Komutanı Tuğgeneral Abdulkerim ÜNLÜ'nün de aralarında bulunduğu 61 tutuklu sanığın yarg

Anlatacağım Devlet Sırrı Dedi Özel Görüşme Talep Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Sıkıyönetim Komutanı olarak atanan  51'inci Motorlu Piyade Tugay eski Komutanı Tuğgeneral Abdulkerim ÜNLÜ'nün de aralarında bulunduğu 61 tutuklu sanığın yargılanmasına Elazığ 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sanık sayısının fazla olması nedeniyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen  yargılamaların  3'üncü gününde  sanıklardan eski Kurmay Albay Abdullah BAYRAM'ın savunması alındı.

BAYRAM “anlatacaklarım  devlet sırrıdır” diyerek mahkeme heyetiyle özel görüşme talep etti.

 Görüşme talebi mahkeme heyeti tarafından kabul edilen BAYRAM heyetle baş başa kısa bir görüşme yaptı. Mahkeme heyetiyle yapılan görüşmeden sonra savunmasını yapan BAYRAM, “2013-2015 yılları arasında İran’ın başkenti Tahran’da askeri ateşe olarak görev yaptım. Devletimizin Milli istihbaratıyla  irtibatım oluyordu. Bu istihbaratta bazı devletleri ilgilendiren bilgiler  öğrendim. Eğer FETÖcü olsam bu bu bilgileri örgüt ile paylaşırdım.  Bu bilgileri bildiğime başkaları da vakıf olduğundan  belli bir süre ölüm korkusuyla yaşadım” dedi.  Mahkeme heyeti anlatılanların devlet sırrı olduğunu ancak dava sürecini etkilemeyeceğini belirtti.

Örgüt Üyesi Olsam Kaçardım 

FETÖ tutuklusu    Abdullah  BAYRAM “ Eğer örgüt üyesi olduğumu düşünsem 17  Temmuz’da gözaltına alındım ve  daha sonra 18 Temmuz’da  serbest bırakıldım. Ertesi gün Kolordudaki harekat şube müdürü görevime yeniden başladım. Mesaide izin aldıktan sonra adliyede kalan kişisel eşyalarımı almaya gittiğimde hakkımda 3 kez müebbet  hapis istemiyle tutuklama kararı olduğunu söylenerek yeniden tutuklandım. Eğer  örgüt  üyesi olsam  mesaiye gidip başlamak yerine kaçardım” dedi.

Ünlü’nün Görüşme Talebini Reddettim !

15 Temmuz darbe girişiminde sözde sıkı yönetim kuvvet komutanı olan Abdülkerim ÜNLÜ’nün  kendisine görüşme talebinde bulunduğunu dile getiren BAYRAM “ Ünlü cezaevi müdürü aracılığıyla bana haber gönderdi. Görüşmek istiyorum diye, ben bu görüşme talebini reddettim. Elazığ için kahraman ilan edilmem gerekirken cezaevindeyim”  

FETÖ’ye Ait Kitapları Kuş Kafesinin Altına Koymak İçin Aldım

FETÖ/PDY  örgüt üyesi olmadğını iddia eden  tutuklu Ast. Selim CİVELEK   mahkeme başkanının  FETÖ’ye ait kitapların evinde bulunduğunu hatırlatması üzerine  “ O kitapları  spor salonunda hiç tanımadığım bir kişiden kuş kafesinin altına koymak için aldım. Abdülkerim ÜNLÜ’nün adını ilk defa polis sorgusunda öğrendim” dedi.

Savunmaları Alınan Diğer Sanıkların ifadeleri  şöyle :

Eski Per. Alb. Ahmet Atilla  AYDIN : Benim bu örgütle  en ufak bir ilişkim yok. 24 yıl boyunca vatanıma şerefle hizmet ettim. Örgüt üyesi olsam daha iyi yerlere tayinim çıkardı. Hep tercih dışı olan yerlerde görev yaptım.  Abdülkadir ÜNLÜ’ye ait olan isim listesine adımı  benim bilgim olmadan  yazılmıştır.

Enes Doruk ESEN : Abdülkerim ÜNLÜ’de çıkan listeyle ilgili bilgim yok. Cüzdanımda bulunan F serisi 1 ve 5 dolarlar  Amerika’daki seyahatimden kalmıştır.

Ahmet ÇEVİK :    İstanbul Kapalı Çarşı’da alışveriş yaparken bir doları hatıra diye saklamıştım. Maddi değeri olmadığı için cüzdanımda bulunduruyordum.  Bu örgüt ile bir ilgim yok. Abilerini- ablalarını tanımam. Örgüt üyesi değil 15 Temmuz mağduruyum.  Bende bando astsubayım. Benim o liste ne işim var bilmiyorum. 

 

Emrah Bayram: 21 yıldır TSK’da onurumla görev yapıyordum.  Abdülkerim ÜNLÜ’yü tanımıyorum.  FETÖ ile en ufak bir bağlantım yok.  Ailemin durumu çok kötü. Beraat ve tahliyemi talep ediyorum .

 

Mahmut USLU  (Ast): Abdülkerim ÜNLÜ’ye ait olduğu iddia eden  listeden haberim yok.

Bora BİLGİN (Ast): 18 yıl boyunca TSK ‘da   görev yaptım.  Hiçbir zaman FETÖ ya da benzer bir tarikatla  irtibatım olmadı. www. Herkul.org adresinde herhangi bir şekilde  girip doküman indirmedim . Sağlık sorunlarım nedeniyle  tahliyemi talep ediyorum.

 

Süleyman KOÇ  (Ban. Ast): 1 yıldır haksız yere içerdeyim. Ailemin ve benim psikolojik sorunlarımız  olmuştu.  Abdülkerim ÜNLÜ adlı şahsı tanımıyorum. Listede adım neden var hiçbir fikrim yok.  Beraat ve tahliyemi talep ediyorum.

 

Yusuf ARSLAN  (Ast):Hiçbir zaman FETÖ ile işim olmadı. Abdülkerim ÜNLÜ’yü ilk defa kendisini ilk defa bu salonda görüyorum. İsmimi o kağıt parçalarına yazanlardan şikayetçiyim. FETÖ’nün hiçbir kurumunda  işim olmadı. Bank Asya’ya hiçbir zaman para yatırmadım.   Yüce Türk adaletinden  beraat ve tahliyemi talep ediyorum.