Altyapısız yatırım olmaz

Son yıllarda Elazığ'dan büyük yatırımcıların il dışına gittiğini Katarlı ve Dubaili yatırımcıların da kaçırıldığına dikkat çeken Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, boş kalan arazilerin de değerlendirilerek şehir ekonomisine kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Altyapısız yatırım olmaz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ Hakimiyet Gazetesi’ni ziyaret etti. 


Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak’ı ziyaret eden Dumandağ’a, Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Mehmet Şekerdağ ile Genel Sekreter Murat Çiçek eşlik etti. 


Gerçekleştirilen ziyarette açıklamalarda bulunan Başkan Dumandağ,“Ticaret Borsası olarak Hakimiyet Gazetesini ziyaret ettik. Biz basınımız ile birlikteyiz. Basın olmayınca hiçbir şeyden haberimiz olmuyor. Ticaret, Siyaset ve basın hep iç içedir. Aynı gemideyiz. Hakimiyet Gazetesi’ne çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”dedi.


HAYVANCILIK İYİ GİTMİYOR 
Elazığ’da hayvancılığın zor günler geçirdiğini ifade eden Başkan Dumandağ,“Kurum olarak hayvancılık ile ilgili karamsar bir tablo çizersek iyi olmaz. Son yıllarda hayvancılık iyi gitmiyor. Bugünler de et fiyatları biraz hareketlendi. Ama ham madde girdileri çok pahalı. Arpa fiyatları geçen yıl bin 500 liraysa, bu yıl ise iki bin lira civarında. Yani girdiler çok pahalı olduğu için besicimiz ve kasabımızda zor durumda kalıyor. Batı da herkesin ekili ve biçili arazileri var. Elâzığ’da biz o şansa sahip değiliz. Biz yetkililere hep çağrı yapıyoruz. Milli Emlak’a ait arazileri besicilerimize ve köylülerimize kira bedeli üzerinden verin ki ekonomiye bir katkı sağlansın.” dedi.


SORUNLARIMIZI CUMHURBAŞKANIMIZA SUNDUK 
Başkan Dumandağ,“Pazartesi günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilimize geldi. Oda başkanlarımız ile birlikte  cumhurbaşkanımız ile görüştük. Elazığ’ın sorunları ile ilgili dosyayı takdim ettik. Uluova Sulama projesi ve OSB’lere kadar  sorunları anlattık. İnşallah ilgilenecekler. Elazığ’ın sorunlarının çözümü noktasında iyi olacak inşallah.”dedi.

ET BALIK KURUMU YETERİNCE ALIM YAPMIYOR 
Et Balık Kurumunun yeterince alım yapmadığını ifade eden Başkan Dumandağ,“Et Balık Kurumu 10 yıl önce de Elazığ’da kesim yapmıyordu. Bu konuyu defalarca söyledik. Bingöl’de Et Balık Kurumu var. Hayvanlarımızı oraya götürüyoruz. O günkü genel müdür ile anlaştık. ET Balık Müdürü’nü Elazığ’a gönderdi. Elazığ’daki 2 tane mezbahanemiz ile sözleşme imzalandı. Denildi ki Elazığlı besicilerin hayvanları burada kesilecek. O sözleşme halen devam ediyor ama yeterince alım yapmıyor. Devlet sigorta görevini yapacak. Devlet eli ile alımlar yapılırsa besiciler de rahat edecek. Zor durumda kalmayacak.”dedi.


ARAZİLERİN BOŞ KALMASI KİMSEYE YARAR GETİRMEZ
Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, sözlerine şöyle devam etti: “Boş arazilerin tarıma açılması lazım. Arazilerin boş kalması kimseye yarar getirmez. Besicilerimiz ve çiftçilerimiz kullansın. En azından fazla zarar edilmez. Türkiye genelinde böyle bir sorun var. Ama özellikle bölgemiz de daha fazla var. Kuzova ve Uluova’nın ödeneklerinin artırılması lazım. Bu ovalar suya kavuşursa, kaba yem olayı çözüme kavuşur. Bu sorunları da yetkililere ilettik.” diye ifade etti. 

YATIRIMCILAR NEDEN GİTTİ?
Deprem nedeniyle ciddi bir göç yaşandığını ifade eden Başkan Dumandağ,“Deprem’den dolayı evleri ve besi çiftlikleri yıkılan üyelerimiz var. Yer bulamıyorlar. Bazıları işlerini bıraktı bazıları ise Elazığ’dan gitti. Yani bunun önüne geçmek lazım. Bu sorunu çözmek lazım. Her giden bir sermaye götürüyor. Biz istiyoruz Elazığ’da yatırımcı getirelim. Son zamanlar da Elazığ’dan çok büyük yatırımcılar gitti. Katarlı, Dubaililer gittiler. Suçu kendimizde aramamız lazım. Neden gittiler? Altyapı hazırlamadan iş adamı yatırım yapmaz. Bütün kurumların bu konuyu ciddi bir şekilde ele alması lazım. Bizim yıllar öncesinden 700 ya da 800 üyemiz varsa şimdi 500 ya da 600 üyeye düşmüşüz. Borsa yaşasın diye Tunceli, Bingöl ve Muş’u Elazığ’ın çalışma alanının içerisine aldık. ”dedi.


BAKAN YARDIMCIMIZ HADİ TUNÇ, ELAZIĞ İÇİN BİR FIRSAT 
Başkan Dumandağ,“Ticaret Borsası olarak Türkiye’de 113 borsanın 30 tanesi konsey üyesidir. Onlardan bir tanesi de Elazığ Ticaret Borsası olarak ben temsil ediyorum. Her üç ayda bir konsey toplantımız oluyor. TOBB, toplantıdan önce illerimizin sorunlarını bize bildirin diyor. Ayrıca toplantı da dile getirin diyor. Bu sorunlar da bu toplantı da çözüme kavuşuyor. Bakan Yardımcımız ve hemşehrimiz Hadi Tunç, konuyu iyi bildiği için ilimize ve ülkemize çok fayda sağlıyor. Sorunlarımızı rahatlıkla iletiyoruz. “dedi.

HAYVAN PAZARINI YENİLEYECEĞİZ 
Hayvan pazarının yenileneceğini ifade eden Dumandağ, “Fırat Kalkınma Ajansı ile bir çalışmamız var. Daha önce ödenek sıkıntısı olmuştu.Hayvan pazarını komple yenileyeceğiz. İnşallah çalışmalarımız olacak.”dedi.