ALPAY, GÜNEY KORE'NİN BAŞKENTİ SEUL'E GİTTİ

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay, Kore/Seul'de düzenlenen '5'inci Seul Savunma Diyalogu'na katılmak üzere gittiği Seul Havaalanı'nda Büyükelç

ALPAY, GÜNEY KORE'NİN BAŞKENTİ SEUL'E GİTTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpay, Kore/Seul'de düzenlenen "5'inci Seul Savunma Diyalogu”na katılmak üzere gittiği Seul Havaalanı’nda Büyükelçilik Müsteşarı, Askeri Ateşe ve Seul Savunma Bakanlığı’ndan yetkililer tarafından karşılandı.

 

Alpay, Kore/Seul'de 33 ülke ve 5 uluslararası organizasyon temsilcisinin katılımı ile düzenlenen "Seul Savunma Diyalogu–2016 Sempozyumu"nun Kore Cumhuriyeti Başbakanı tarafından gerçekleştirilen açılış törenine katıldı.

 

Açılış töreni sonrasında  "Kuzey Kore'nin Nükleer Güçten Arındırılması ve Uluslararası İşbirliği" konulu oturuma katılan Bakan Yardımcısı Alpay, Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen MIKTA Ülkeleri Savunma Toplantısı'na da katıldı.

 

MIKTA olarak adlandırılan oluşumun üst düzey temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıya da katılan Alpay, Türkiye’nin terörizmle mücadelesi, PKK terör örgütü, siber güvenlik ve Birleşmiş Milletler Barışı Koruma Operasyonları hakkında açıklamalarda bulunurken, Seul Savunma Diyaloğu Toplantıları’nın üst düzey katılımcıların bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmasına imkan sunarak, küresel barış ve istikrara sağladığı katkının önemine işaret etti.

 

Ana teması "Karmaşık Güvenlik Krizleri: Sorunlar ve Çözümler" olan "5'inci Seul Savunma Diyalogu”na çeşitli ülkelerden bakan yardımcıları, savunma genel sekreterleri, savunma müsteşarları, askeri ataşeler ve büyükelçiler katıldı.

 

Türkiye'yi temsilen Bakan Yardımcısı Şuay Alpay'ın katıldığı söz konusu Diyalog Toplantıları kapsamında "Deniz Güvenliği Alanında İşbirliği", "Siber Güvenlik ve Savunma Alanında İşbirliği", "Birleşmiş Milletler'in Küresel Barış Alanındaki Liderliği ve Barış Harekâtları", "Şiddetli Aşırıcılık ve Terörizm" ile "Teknolojinin Çift Yönlü Kullanımı: Sorunlar ve Görevler" konulu oturumlar düzenlendi.

 

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve beraberindeki heyet resmi temasların ardından 11 Eylül’de yurtta olması bekleniyor.