Akçakiraz Gençlik Merkezinin Açılışı Yoğun Katılımla Yapıldı

Akçakiraz Beldesi'nde açıklan Gençlik Merkezi İle Birlikte Elazığ'daki gençlik merkezi sayısı 9'a yükseldi.

Akçakiraz Gençlik Merkezinin Açılışı Yoğun Katılımla Yapıldı

Akçakiraz Beldesi’nde hizmet verecek önemli bir merkez olan Akçakiraz Gençlik Merkezi’nin açılışı yapıldı. Açılış Programına Elazığ Vali Yardımcısı Oltan Bayraktar, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akçakiraz Gençlik Merkezinin Açılışı Yoğun Katılımla YapıldıEREN: “GENÇLERİMİZİN GELİŞİMİNE KATKI SUNACAK”
Açılışta konuşan Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren: “Önemli bir açılış hizmetimizin açılışını yapıyoruz. Ben hem kurumum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hem de kendi adıma, bir sporcumuz uluslararası bir derece elde ettiğinde çok mutlu oluyorum. Diğer bir mutluluğumuzda böyle önemli tesislerin açılışını yapmak. Son zamanlarda Elazığ Türkiye’de Gençlik ve Spor anlamında toplu yatırım olarak net ifade ediyorum büyük bir çığır açtı. İl merkezimizde, tüm ilçelerimizde ve beldelerimizde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın toplu yatırımları yapıldı. 1 olan gençlik merkezi sayımız 7’ye çıkıyor. 13 tane genç ofisimiz var. Spor tesislerimizin sayıları her geçen gün çoğalıyor. Allah’a ham olsun ki gençlerimizin hem bilişsel hem fiziksel hem de psikolojik gelişimlerine katkı sunan bu merkezler açılıyor. Akçakiraz’da açılan bu merkez çok önemli. Belki evde imkanı olmayan ancak kütüphanede ders çalışabilecek bir öğrencilerimiz olacak.  En önemlisi gençlerimiz dışarıda zaman geçirip kötü alışkanlıklar edinmek yerine burada uzman eğitmenlerimiz sayesinde müzik, resim ve birçok bilişsel inovatif faaliyetler içerisinde olacaklar. Bu gençlik merkezlerimiz bu açıdan çok önemli. Başta Sayın Bakanımız, çok kıymetli milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve il başkanımızın emeği çok büyük. Kısa süre geçmesine rağmen vekillerimize gençlik ve spor anlamında birçok projeyi götürdüğümüzde çok hızlı bir şekilde çözümler ürettiler. Bir kez daha Sayın Valimize ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve devlet protokolümüze saygılarımı ve şükranlarımı arz ediyorum.” İfadelerini kullandı.Akçakiraz Gençlik Merkezinin Açılışı Yoğun Katılımla Yapıldı

BAŞKAN KAYA: “ALDIĞIMIZ BAYRAĞI ŞAN VE ŞEREFLE DALGALANDIRIYORUZ”
Gençlik merkezinin açılışında yapılan hizmetlere de değinen Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya: “30 Mart 2014’te bayrağı devraldığımız zaman, akmayan sular vardı, çöpler dağ gibi birikmişti. Çöpün, çukurun ve çamurun bol olduğu sokaklarımız vardı. Ama her sokağın her caddenin fotoğrafını çekerek hangi caddeye, hangi sokağa nasıl katkı sunabiliriz diyen ekip arkadaşlarımız ve yol arkadaşlarımızla birlikte çok kafa yorduk. Hamdolsun etkinlikler, şölenler, festivaller, turnuvalar düzenledik. 30-35 gün süren, Akçakiraz’ın en iyi yemek yapan hanımefendisini seçtik. Akçakiraz’ın en iyi bilek güreşçisini, en iyi dövüşçüsünü, en hızlı bisiklet sürücüsünü seçtik. Gerçekten çok güzel etkinliklere ve ilklere imza attık. Ve sadakatin önemini arz eden 50 yıl 1 yastığa baş koyan evli çiftleri ziyaret ettik. Yeni doğan bebeklerimize göz aydınlığı için yeni bebek üniteleri hediye ettik. Bu çalışmalarımızı artırarak ve katlayarak devam ettireceğiz. İnancımız, azmimiz, kararlılığımız ve coşkumuz var. Sizlerin de katkılarıyla inşallah 31 Mart 2024’e emin adımlarla gideceğiz. Aldığımız bayrağı inşallah şan ve şerefle dalgalandırmaya devam edeceğiz.” dedi.
“AKMAYAN SULARI AKAR HALE GETİRDİK”
Başkan Kaya, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “2019’da biz bayrağı kendi kendimize devrettik ve aldığımız bayrağı da söz verdik, şanla şerefle dalgalandıralım dedik. 2019’da Akçakiraz’da kangren haline gelmiş su problemini çözdük. Sayın Bakanımızın da katkısını alarak yarısını da hibe alarak 180 kilometrelik su şebeke hattı döşeyerek, skala sistemini de kurarak ve su deposu da inşa ettirerek Akçakirazlıların o akmayan sularını akar hale getirdik, içilmeyen sularını içilir hale getirdik. Ve 2 terfi, 9 adet kuyuyla ana depoya su pompalayarak mutfaklarından su akmasını sağladık. 10 adet köprü ve menfezlerimizi, kültür evimizi, millet kıraathanemizi inşa ettik ve bugün de inşallah çok prestijli, çok konforlu bir gençlik merkezini Akçakirazlıların hizmetine sunacağız.”

“VATANDAŞLARIMIZ HUZUR VE MUTLULUKLA YAŞAMLARINI SÜRDÜRÜYOR”
Başkan Kaya, yeni konut müjdesi de vererek :”Tabi vizyon, ideal, küresel ve marka proje dediğimiz güneş enerji santralini hizmete aldık. Cumhurbaşkanımızın da öneminden sık sık bahsettiği yenilenebilir enerji konusunda üretim yapan bu hizmetimiz aylık 700 bin TL’lik gibi bir gelir kazandırıyor. 111 adet TOKİ konutumuzu kartal yuvası gibi bir yere taşıdık. Hamdolsun vatandaşlarımız da çok mutlu, huzurlu ve güvenli bir şekilde burada yaşamlarını sürdürüyor. 6 Şubat depremlerinden kaynaklı yeni TOKİ alanları da inşa edeceğiz. Bu alanları tespit ettik. Kısa süre içerisinde bu alanların ihalesini yapacağız.” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZE FAYDA SAĞLAYACAK”  
Bu tarz yatırımların gençlerin hayatına önemli katkılar sağladığını vurgulayan Başkan Sabahattin Kaya: “Bugün bu gençlik merkezi ile birlikte 8 adet semt sahasının da açılışını yapıyoruz. Bu merkezler sayesinde Akçakirazlı gençlerin kötü alışkanlıklar edinmediği, faydalı bir gençlik olmasına katkı sağlanmış olacak. Gençliğe, insana ve insanlığa dair yatırımlarımız inşallah bundan sonra da devam edecek. Hizmet araçlarımızı da yeniledik. Çöp aktarma istasyonumuzu da Bakanımızın katkılarıyla ve milletvekillerimizin de desteği ile faaliyete geçirdik. Vahşi depolamadan, doğamızı ve coğrafyamızı kurtardık. BSK yollarımızla Akçarkiraz’ı güzelleştirmeye devam edeceğiz. Konforlu yollarımızda sürücülerimiz rahat gidip gelsinler diye çalışacağız. Kilitli parke çalışmalarımız tali yollarda, ara sokaklarda devam ediyor. 52 dönümlük mezarlık alanımızı Akçakiraz’a kazandırdık.”dedi.

“KENDİ KAYNAĞIMIZI SAĞLAYACAK BİR SİSTEM OLUŞTURDUK”
Akçarkiraz’ın kendi finansını oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Kaya: “Kıt ve kısıtlı imkanlarla bu hizmetleri yapmak zor. Ama bunlara kaynak ve finans üreten kendi kendini finanse eden bir yapıyı inşa ettik. İnşallah bundan sonra da Allah’ın rahmet hazinesi çağlayanlar gibi Akçakiraz Belediyesine akacak. Geçmiş dönemden 3 buçuk yıl enerji harcadığımız 312 dönümlük TOKİ arazisinin parsel çalışmasını bitirdik. 3 gün önce de ilana çıktık. Buradan Akçakirazlılara ve tüm Elazığlılara müjde veriyorum, sıvılaşmanın olmadığı, zeminin sağlam olduğu konforlu yaşam alanlarını ben sizlere hediye ediyorum. Fiyatlar çok uygun ve ekonomik. Gelin oralardan birer adet parsel alın. İnşallah çocuklarınızla birlikte mutlu bir hayat yaşayın. Buradan bize dert ortağı olan ve yol arkadaşlığı yapan milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Rabbim birlikteliğimizi devam ettirsin, bizi sizden sizi de bizden ayırmasın. Yolumuz açık, önümüz aydınlık olsun.” Sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.Akçakiraz Gençlik Merkezinin Açılışı Yoğun Katılımla Yapıldı

MİLLETVEKİLİ KELEŞ: “EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”
Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’in konuşması ise şu şekilde: ““Hizmet denilince belediyelerimiz akla geliyor. Belediyelerimizin ve kurumlarımızın yaptığı katkıları hep birlikte görüyoruz. Bunlar artarak da devam ediyor. Sadece bir örnek söyleyeceğim, Ak Partimizin yaklaşık 22 yıllık iktidarı döneminde yapılan gençlik merkezi sayısı 9’dan 419’a yükseldi. Gençler bizim teminatımız. Gençlerle hep beraber ileriye ulaşacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Akçakiraz Gençlik Merkezinin Açılışı Yoğun Katılımla YapıldıMİLLETVEKİLİ NAZIRLI: “SAHİPSİZ ELAZIĞ DİYENLER GELSİN, GÖRSÜN”
Açılışta konuşan Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ise şu açıklamayı yaptı: “Seçim öncesinde birçok defa ifade ettik, sahipsiz Elazığ diyorlardı. Sahipsiz Elazığ diyenler gelsinler buradaki hizmet adamlarının gözlerinin içine bir baksınlar da Elazığ sahipli mi sahipsiz mi görsünler. Hepsinin çalışmalarına, her birinin hizmetine hem bu dünyada hem de ahirette kefiliz. Hepsi Elazığ için gecesini gündüzüne katıyor, milletvekili abilerimizle, belediye başkanlarımızla, ticaret odamızla, il müdürümüzle hiç durmadan, yorulmadan, sıkılmadan ve of bile demeden ben şahidim canla başla çalışıyorlar. Bunun bir örneğini de bugün burada yaşıyoruz. Sahipsiz Elazığ diyenlere inat bugün burayı açıyoruz. Sahipsiz Elazığ diyenlere inat yarım saat sonra başka bir beldemizde bir yerin daha açılışını yapacağız. Ondan yarım saat sonra başka bir ilçemizde bir yerin daha açılışını yapacağız. Geçen hafta da açılış yaptık. Önümüzdeki hafta da açılış yapacağız. Ben belediyelerin açılış programlarına, özellikle belediyelerin açılış programlarına gelirken biraz tedirgin oluyorum. Konuşmalar çok uzun sürüyor. Adam ne yapsın? Yapmış, icraat yapmış anlatacak. Bitmiyor. Hava soğuk diye kısa kesmeye çalışıyor. Konuşsa 2 saat anlatacak. Çünkü bizim işimiz üretmek. Biz laf üretmiyoruz. Biz icraat üretiyoruz. Ak Parti demek üretmek, eser, gençlik, kadın, yaşlı ve merhamet demek. Kıymetli Belediye Başkanımız Sabahattin Kaya’yı da tebrik ediyorum. Güzel hizmetler yaptılar. Her birlikte İnşallah Elazığ’ı daha ileri taşıyacağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın.” 
Program kurdele kesimi ve merkezin gezilmesiyle birlikte sona erdi.Akçakiraz Gençlik Merkezinin Açılışı Yoğun Katılımla YapıldıAkçakiraz Gençlik Merkezinin Açılışı Yoğun Katılımla Yapıldı