Ak Parti Başardı!.

Ak Parti'nin 15 Temmuz kalkışmasında oğluyla birlikte şehit olan Erol Olçok'tan sonra ne aklı başında bir seçim sloganı, ne seçim şarkısı ne de süreç ve algı yönetimini başaramadığını sık sık yazıyoruz bu köşelerden.

Ak Parti Başardı!.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehit Olcok’un halkın nabzını ve hissiyatını iyi tutan ve olaylar karşısında muhalefetin tepkisini de hesaba katan yaklaşımları, başarılı bir iletişim sürecini getirmiş, ancak şehadetinden sonra onun yerine akıllı ve uzman  bir adam bulunamamış olmasının  sıkıntılarını her seçimde düşen oylarla Ak Parti bizzat yaşayarak görüyor.

İşte yeni bir iletişim hatası ve başarısızlığı örneği. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınması sürecinde ortaya atılan ve muhalefet partilerinin sık sık gündeme getirdiği Merkez Bankası rezervlerinden 128 milyar doların satıldığı iddiası gündemdeki yerini koruyor. İktidar kanadı tartışmayı "gündem değiştirme" çabası olarak nitelendirip döviz rezervlerinde herhangi bir eksiklik olmadığını savunurken. Siyasi parti binalarına, billboard'lara asılan, “128 milyar dolar nerede?” yazıları ise polis eliyle indiriliyor.

Bu olayı çok iyi kullanan ve fırsata çeviren CHP, herhangi yasal bir gerekçe sunulmadan indirilen afişleri, gurup toplantısında salona ve kameraların görebileceği her yere asıyor.

Bu olayla belki sadece afişlerin asılı olduğu bölge halkının görebileceği afişler,  ülkenin en ücra noktasındaki televizyon olan her eve kadar ulaşmış oluyor. 
Bununla da kalmıyor, CHP gurup toplantısı ile ilgili haberi izleyen her bir vatandaş, iktidarın afişleri kaldırması ve yasaklamasının arkasında bir suçluluk psikolojisi arıyor ve ekonominin girift kurallarını bilmeyen Ak Partililerin dahi kafası karışıyor.

Dahası var, CHP’nin iletişim uzmanları bu konuyu mizahın gücünü de kullanarak daha etkili bir dil ve üslupla hem geyiğini  yapıyor hem de hafızalardan uzun süre silinmeyecek bir Ak Parti yolsuzluğu gibi sunuyor. Bu afişi gören her bir fert, hem gülüyor hem de CHP’nin iddialarının doğruluğuna yakın bir yerde duruyor.

Tüm bunların yapılmasının kapısını ne yazık ki Ak Parti açıyor ve sonunda başarıyor. Süreç ve algı yönetiminde oldukça yetersiz kalan Ak Parti, bu olayla bir kez daha gösterdi ki halkın nabzını iyi tutan ve gerçekçi olan iletişim uzmanlarıyla çalışmalı ve onların önerilerine kulak asmalı.