AİLE, ÇALIŞMA ve  SOSYAL HİZMETLER  İL MÜDÜRÜ SUAT KENÇ'İN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Nisa Yılmaz/Suat Kenç mesajında, ''Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında aldığı kararla 3 Aralık Dünya Engelliler günü olarak kabul edilmektedir. Engellilik, dünyamızın genel bir sorunu olduğu için, Engelliler Günü sadece ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere bağlı 150 den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle değerlendirilmektedir.''dedi.

AİLE, ÇALIŞMA ve  SOSYAL HİZMETLER  İL MÜDÜRÜ SUAT KENÇ'İN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Müdürü Kenç“ Engelli vatandaşlarımız söz konusu olduğunda, devletimizin resmi kurumları ve sivil toplum kuruluşları bu vatandaşlarımıza hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadırlar. Engellilere hizmet etmek bir gönül işidir. Engelli insanlarımız sadece ailelerine değil, Allah’ın bize ve bütün topluma verdiği bir emanettir.. Bunun bilincinde olarak bu insanları dışlamadan, onlara acıyarak bakmak yerine, aramıza dahil etmemiz, mümkün mertebe onları meslek ve sanat sahibi yapıp, ailelerine yük olmaktan çıkarmalıyız. dedi”. Devletimiz Evde sağlık, Evde Eğitim, Evde Bakım Hizmeti ile 3 ayrı bakanlıkla engelli bireylerin hayata katılımını sağlamak ve onlara kaliteli hizmet vermek için görevlendirilmiştir. Evde bakım , evde eğitim ve evde sağlık hizmeti sağlanamayan bireyler için açılan özel ve resmi merkezlerde eğitim ve bakımları sağlanmaktadır.Bu nedenle de istisnasız bütün insanlarımızın sahip olduğu engellilere karşı duyarlılık duygularını, toplumsal bir potaya taşımamız gerekmektedir. ‘’diye konuştu.

İl Müdürü Kenç , “Müdürlük olarak politikamız, rehberlik, danışmanlık ve bakım sorumluluğunu üstlendiğimiz tüm engellilerimizin başkalarına gereksinim duymadan yaşamını sürdüren, üreten ve toplumsal yaşama katkıda bulunan bireyler olmalarını sağlamaya çalışmaktayız .dedi.’’

Engellilere hizmet etmekteki temel amaçlarının engellilerin toplumdaki varlığını ortaya koymak olduğunu dile getiren Kenç , “Engelliler, toplumun asli unsurları olduğunu çok iyi biliyoruz. Onların bu topluma kazandırılmasında hepimiz üst düzeyde emek sarf ediyoruz. Bizler bu hizmeti sunarken engelli kardeşlerimizi asla toplumun dışında tutma amacında değiliz. Biz engelli kardeşlerimizi sosyal yaşamın içine dahil etmenin ve kazandırmanın peşindeyiz.Müdürlüğümüz koordinesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle 3 Aralık Pazartesi günü Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde düzenlenecek programımıza tüm halkımız davetlidir.’’ dedi.