Ah Şu Takdimciler!

Düğün salonlarında yapılan düğün, sünnet ve nişan gibi etkinliklerde salon işletmecileri tarafından görevlendirilen ve bu işi yapan takdimciler zaman zaman hem isim hem unvan hem de takı konusundaki özensiz anonsları farklı yorumlanabiliyor.

Ah Şu Takdimciler!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski milletvekili ve il başkanlarını mevcut vekil ve başkan gibi takdim etmelerden tutun da önemli görevlerde bulunan isimleri oldukça küçük bir unvanla takdim edilmesine çok şahitlik etmiş ve gülüp geçmişizdir.

Bu konuda ne bir eğitim ne bir protokol bilgisi ne de yanlışı düzeltme gibi bir nezaketi olmayan bazı takdimcilerin yaptığı bir hataya, daha doğrusu yanlış anlaşılmaya kapı aralayan bir gafa, CHP eski İl Başkanı Zeki Kaplan’ın oğlunun  düğününde şahit olduk.

Düğünde her parti ve kuruluştan isimler vardı. Düğüne katılmamakla birlikte hediyesini gönderen Prof. Dr. Yasemin Açık’ın takısını takdim eden sunucu arkadaş, hiçbir siyasi parti adı vermeden; “Prof. Dr. Yasemin Açık hanım, Milletvekili adayımız, umudumuz” deyince, olay Prof. Yasemin Açık’ın CHP adayı olacağı yorumlarına kadar vardırıldı.  

Hatta bazı sosyal medya hesaplarında millet ittifakının olası ilk üç milletvekili sıralaması da yapıldı. Tahmin edildiği gibi Gürsel Erol üçüncü sıraya, Profesör Açık ikinci sıraya, İyi Parti kongresinde Teşkilat Başkanı Koray Aydın tarafından üzeri çizilip ve parti ile alakası kalmayan Yavuz Temizer ise birinci sıraya konulmuş.

Tabi bu anonstan bazılarının Yasemin Hocanın CHP milletvekili adayı olacağı zorlama yorumunu çıkartmasına rağmen, salonda bulunan davetlilerin yüzde 99.9’u Prof. Dr.Açık’ın Ak Parti adaylığı ile özdeştirirken, çok az bir kısım da ironi yapma adına oldukça zorlama bir yorumla Açık’ı CHP adayı yaptılar bile.

Şunu söylemek lazım gelir ki Prof.Dr. Açık, duruşu ve ilkeleri olan bir isimdir. Şehre katkısı, insanların kendisine yönelik ilgi ve bir mevkide görmek isteme arzuları ve bundan kaynaklı ciddi oy potansiyeli ile hemen her partinin listesinde görmek istediği ve almak için uğraş sarf ettiği seçkin bir simadır değerli bir hemşerimizdir.

Siyasi partilerin bu uğraş ve teşebbüslerini de anlayışla ve takdirle karşılamak lazım. Zira her siyasi parti şehirde iyi sonuçlar ve çok milletvekili kazanmak ister. Yarışa giren siyasi partilerin en iyi sonucu almak için kurdukları takım önemlidir. Partinin o şahsa katacağı değerden ziyade o kişinin aday olduğu partisine kazandıracağı oy ve değer düşünüldüğünde Yasemin Hoca’nın isminin her partide geçmesi doğaldır.

Ancak Prof.Dr. Yasemin Açık Hoca’nın CHP’den aday olmak gibi bir düşüncesi olmadığı gibi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  tarafından Elazığ milletvekili listesini oluşturma noktasında tam yetki verdiği CHP Milletvekili Gürsel Erol’un da böyle bir hamlesi ve görüşmesi olmadığını net olarak söyleyebiliriz.