Ağzınız Kira mı İstiyor?

Deprem sonrası resmi kurumların vatandaşı yeterince bilgilendirmediği, bu sebeple kamuoyunda bilgi kirliliği oluşturduğu, oluşturulacak bir çağrı merkezi ile bile bu sorunun çözüleceğini defaten yazdık bu köşelerden.

Ağzınız Kira mı İstiyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resmi kurumlar bu alanda öyle bir boşluk bırakmışlar ki bizler bile cevabını bulamadığımız ve bilmediğimiz bir konuda televizyonlarda bu konuları sıklıkla dile getiren ve bu konulara samimi olarak kafa yoran değerli arkadaşlarımızı arayarak sorumuzun cevabını bulmaya çalışıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde çekilen ve 4.700 konutun kurasına kimlerin katılacağı kimlerin katılmayacağı konusu da bu sorulardan biri oldu.

Hiçbir yetkili çıkıp da bu kuraların kimi kapsadığı kimleri kapsamadığı konusunda bir açıklama yapmadı. 

Allahtan duyarlı medya organlarımız var da konuya açıklık getirerek çekilen kuraların kentsel dönüşüm kapsamında “riskli alan” alan olarak ilan edilen Abdullahpaşa, Sürsürü, Mustafapaşa ve Rüstempaşa Mahallesi’nde yapılan hak sahiplerini kapsamadığını ifade ettiler.

Bu mahallelerdeki hak sahiplerinin “Biz de mi toplu kuraya gireceğiz?” endişesini hiçe sayan ve bir bilgilendirme mesajı bile yayınlamaktan aciz kurumlara vatandaş tepki duyuyor ve Elazığ deyimiyle “ağzınız kira mı istiyor?” diyorlar.