AFAD, DSİ'Yİ Örnek Alsın…

İlimizin sorunlarına yönelik değişik kesimler ve muhtarlardan gelen açıklamalara ilgili kurumlardan cevaplar geliyor. Ancak gelen cevaplar 'cevap' olmanın ötesinde çok memnun edici değil.

AFAD, DSİ'Yİ Örnek Alsın…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genelde haber amaçlı haberler DSİ Genel Müdürlüğü’nden gelirken Şorşor Deresi ile ilgili açıklama DSİ Bölge Müdürlüğü’nden geldi. 

Yapılan açıklamada; “İhale ile ilgili kurumumuzdan kaynaklı olmayan nedenlerden dolayı kik sürecinde meydana gelen gecikme ve 2021 yılı yatırım programında söz konusu işe ödenek tahsisi yapılmamıştır. Bu nedenle yüklenici firmanın onaylanan iş programı çerçevesinde işe devamında gecikme meydana gelmiştir” denilmiş.

Açıklamanın içeriği çok iç açıcı olmasa da açıklama yapılması bile önemli.

Deprem sonrası yapılan çalışmalar ve özellikle TOKİ konutları ve diğer konularda halktan gelen soru yağmuru ve kafa karışıklığına rağmen çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile AFAD’ın anlamsız suskunluğu ve bu tavrını inatla sürdürmesine karşın DSİ’nin oluşan bilgi kirliliğinin önüne geçmek için anında refleks göstermesi olumlu ve güzel bir uygulama oldu.

Ödenek yetersizliği de başta olmak üzere kamu kurumlarında ve ihalelerin karakterlerinden kaynaklanan bazı gecikmeleri şeffaf bir şekilde kamuoyunu bilgilendirmes uygulamasının AFAD ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün de örnek alması gereken örnek bir kamu yöneticiliği duyarlılığı ve refleksidir.