Adamın Türkiye'ye Bakışına Bak!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul'da partisinin Kadıköy ilçe kongresinde konuştu. Babacan'ın Başkan Erdoğan ve Türkiye hakkındaki sözleri büyük tepki çekti.

Adamın Türkiye'ye Bakışına Bak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Babacan açıklamasında, ''Kabine kelimesi yerine kabile kelimesi daha doğru. Reis dedikleri de şu anda maalesef kabile devletinin reisi.'' ifadelerini kullandı.

Babacan, sırf Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yürüyecek ve eleştirecek diye Türkiye Cumhuriyetini kabile devleti de yaptı ya… Bundan öte bir ihanet, bundan öte bir had bilmezlik, kadirbilmezlik ve nankörlük olmaz artık.

Babacan, bu cümlesi ile yüzde 52 oyla seçilen bir Cumhurbaşkanını seçen halka da kabile devletinin üyesi yaftası vuruyor.

Adamın gözünü o kadar hırs, kin ve nefret bürümüş ki, ne dediğini, ya da  sözün nereye gittiğinden dahi haberi yok. Öyle ya eğer bir ülkede varsa  kabile reisi ve bir kabile devleti, bu devletin de tebaası vardır. Ve Babacan ne yazık ki kabile devleti gördüğü bu ülkenin yönetimine ve kabile üyesi gördüğü halkın oylarına talip olma divaneliğine düşmüştür.

Bay Babacan! Seni dört dönem milletvekili, bakan ve başbakan yardımcısı yapan bir kişiye sen bunları söyleyecek kadar değerlerine ters düşmüş bir konuma savrulmuşken, sana değil memleket, geçtiğimiz günlerde seni sokakta görüp de "Allah akıl fikir versin. Seni davar çobanı bile yapmazlardı.  AK Parti'de itibar kazandın. AK Parti'nin karşısına geçince kime hizmet edeceksin? diyen yaşlı amcayı bulup elini öpmek en doğru hareket olacaktır.