Açıkkapı: Aday Dayatmadım

Ak Parti, ülke ve Elazığ genelinde aldığı yenilginin sebeplerini 81 ilde başlattığı anket çalışmasıyla tabanına sormaya hazırlanırken, Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, seçimlerin kaybedildiği ilçe ve belde belediye başkanlarından kendisinin sorumlu tutulmasına yönelik eleştirilere cevap verdi.

Açıkkapı: Aday Dayatmadım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimlerinde ağır bir yenilgi, alan ve birçok büyükşehir belediyesi yanında ilçe ve belde belediyelerini kaybederek CHP’nin gerisine düşüp ikinci parti olan Ak Parti’de yenilginin sebepleri ve aktörleri sorgulanmaya devam ediyor.

Hükümetin ekonomi politikaları, yüksek seyreden ve bir türlü düşmeyen enflasyon, emeklilerin 10 bin TL maaşa mahkûm edilmesi ve İsrail’e yönelik ciddi adım ve yaptırım uygulanmaması, siyasiler ve belediye başkanlarının gurur-kibir ve aşırı lüks yaşamları ile israf ve şatafata batmalarının karşılığı olarak 31 Mart seçimlerinde Ak Parti tabanı sandığa gitmemiş ve partisine memnuniyetsizliğini sandıkta sarı kart göstererek ifade etmişti. 

Açıkkapı: Aday Dayatmadım

ELAZIĞ’IN SORUNU YANLIŞ ADAY TESPİTİ Mİ?

Ülke genelinde ekonomik ve Partinin kuruluş ilke ve felsefesinden uzaklaşmasının bir sonucu olarak irtifa kaybeden Ak Parti’nin Elazığ’da ise hem bu sebeplerle hem de aday tespitinde yapılan yanlışlıklar nedeniyle oy kaybına uğradığı eleştirilerine muhatap oldu.

İlçe ve belde Belediye başkanlarının tespitinde milletvekilleri, Genel Merkez yetkilileri ve il teşkilatının yanlışlıklar yaptığına her fırsatta dikkat çeken çevreler, seçimleri kazanacak adaylar yerine siyasilerin ahbap-çavuş ilişkileri sebebiyle seçimi riske edecek adaylarla seçime gidildiğini ve böylece birçok ilçe ve beldede seçimleri kaybettiklerine yönelik eleştiriler sıklıkla yapıldı.

ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDA SİYASİLER VAR

Medya organları yanında sosyal medya kullanıcılarının da sıklıkla dile getirdiği bu eleştirilerin odağında ise milletvekilleri ve genel merkez yetkilileri bulunuyor. Akçakiraz Belediye Başkanı İbrahim Ormanoğlu’nun da Kanal Fırat ekranlarında usta gazeteci Furkan Dilaver’in programında dile getirdiği ve milletvekillerini işaret ettiği yanlış aday dayatmasına Ak Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı, cevap verdi.

“ELEŞTİRİ SINIRLARINI AŞIP SİSTEMATİK SALDIRIYA DÖNÜŞTÜ”

Yapılan eleştirilere Ak Partili diğer siyasilerden herhangi bir cevap gelmezken Ak Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı, sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

Açıklamasında kendisine haksızlık edildiğini ve iftira atıldığını ifade eden Açıkkapı şunları dile getirdi;

“Son günlerde masum eleştiri sınırlarını aşıp sistematik bir şekilde şahsıma yönelik saldırıları görmezden gelme imkânı kalmamıştır. 

Liderim Recep Tayyip Erdoğan‘ın hukuku, siyasi hareketimiz AK Parti‘nin hukuku herkesin, her birimizin hukukunun önündedir.”

Açıkkapı: Aday Dayatmadım

“ADAY BELİRLEME SÜRECİ ÜZERİME YIKILMAYA ÇALIŞILIYOIR” 

Ak Parti’de aday belirleme sürecinin bilinçli ve kasıtlı olarak üzerine yıkmaya çalışanlara seslenen Açıkkapı;  “Şunu ifade etmek isterim ki: Ak Parti’de aday belirleme süreci bellidir. Aday belirleme süreçlerini kasıtlı olarak bana bağlayıp beni belirleyici olarak lanse eden, beni hedef haline getirenler her kim ise yalancıdır, bühtanda bulunmaktadır. 
Sosyal Medya ve basın yayın organlarında şahsımla ilgili paylaşımlarda bulunanlara istirhamım şudur ki:

Benim kime, nasıl, ne şekilde baskı yaparak aday belirlediğimi kamuoyuna açıklamanızdır.”

Belde ve İlçelerde aday adayları içerisinde kanaatlerimiz arasında, olmalı dediğimiz aday olan arkadaşlar da vardır, aday olamayan arkadaşlar da vardır.  Her bir vekilin, İl teşkilatının, yetkili kurulların kanaatleri ve nihayetinde Genel Merkez Üst Kurulu ile istişare sonunda bazen %100 ittifak, bazen ekseri çoğunluk kanaatleriyle ve iki ilçemizde Kovancılar ve Karakoçan’da son bir anket çalışması ile aday belirleme gibi bir çalışma yöntemi gerçekleşmişken, olayı şahsıma bağlamaya çalışanlara diyeceğim tek şey gerçekten yanlış yoldasınız, bilerek ya da bilmeyerek tezvirat yapmaktasınız. 

“İĞRENÇ BİR YOL İZLENİYOR”

İyi niyetli kimseleri tenzih ederek ifade etmeliyim ki, bir kısım cenahta ise bir güruh benim üzerimden kamuoyunu yanıltacak paylaşımlarla iğrenç bir yol izlemektedirler.

20 yılı aşkın bir süredir Ak Parti içerisinde aktif olduğum İl Başkan Yardımcılığım, İl Başkanlığım ve Milletvekilliklerim süreçlerinde nezaketi elden bırakmadan onurlu bir şekilde liderimle, siyasi hareketimle birlikte ilime ve ülkeme hizmet etmekten başka hiç bir düşüncem olmadı, olmayacak. 

Şunun bilinmesini isterim ki, tüm hayatım ve siyasi hayatım boyunca hiç kimseyi satmadım, hiç kimseye de satılmadım.”

TARTIŞMA DEVAM EDER Mİ?

Ak Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı’nın ilçe ve belde belediye başkanlarının tespitinde dahli ve dayatması olmadığına dair açıklamalarının kamuoyunda nasıl karşılık bulacağı, bu konuda yeni isimlerin çıkıp somut bilgiler verip vermeyeceği merak ediliyor.