Ak parti, Kendiyle Yüzleşecek mi?

Ak Parti, 31 Mart yerel seçim sonuçlarında aldığı olumsuz sonuçlarıyla yüzleşmeye çalışıyor.

Ak parti, Kendiyle Yüzleşecek mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan hem balkon hem de MKYK toplantısında; “sebebi ben dahi olsam” ile başlayan cümleler kurarak bu sonuçtan sorumlu herkesin hesap vereceğini ve bu durumu tersine döndürmek amacıyla radikal kararların alınacağını ifade etti.

Radikal kararlar olarak da partinin patronajında bulunan beş ismi ve ekibinin tasfiyesini işaret etti.

Erdoğan’ın bu değişimi yapması halinde partide bir öze dönüş yaşanır mı ve kendi ifadesiyle oyla birlikte kaybedilen kan ve ruh geri gelir mi bilemiyoruz.

Ak Parti Genel Merkezi, sokaktaki ilk karşılaşılan isme sorulsa bile sıralayacağı Ak Parti’nin seçim hezimetinin sebepleri konusunda anket yapacakmış.

Bu ankette; ‘Ak Parti nerede hata yaptı?’ sorusunun ardından “sandığa neden gitmediniz?” sorusu yöneltilecekmiş.

Belli ki Ak Parti, aldığı bu ağır sonuçlara rağmen asıl yapması gerekeni bırakıp, tribünlere oynamayı tercih edip sözde kendisini sığaya çekme manipülasyonlarına kalkışmış.

Vitrinde olan ve aslında hiçbir yeteneği olmadığı gibi konumunu kendi şahsi çıkarları için kullanan, belirli paye ve görevleri kapalı kapılar arkasında pazarlayan  pilotaj ekibini  değişerek sorunun çözüleceğine inanan Ak Parti, kaybettiği kan ve ruhu bu değişimlerde arama gafletine düşmüş durumda.

Tabanın partiden kopuş sebebi öyle birilerinin dediği gibi sadece ekonomik değil. Zira 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde de ekonomik sorunlar çoktu ve enflasyon bugünkünden iyi değildi. Vatandaş buna rağmen Ak partiye ve Cumhur ittifakına gereken desteği verdi.

Ancak bu destek 31 Martta gelmedi. Belli ki bir yerlerden ciddi kırılmış Ak Parti seçmeni. Nereden ve nasıl oluştu bu kırgınlık, parti kurmayları nerede hata yapıyor, Ak partili siyasiler ve bu partinin göreve getirdiği bürokratlar, hangi davranışlarıyla insanları partiden soğuttular bunun masaya yatırılması lazım.

Ak Parti bugünden sonra yetenekli, becerikli ve donanımı ancak hesap-kitap yapan çıkarcı insanlarla yollarını ayırıp samimi, gayretli ve hasbi isimlerle yol yürümediği sürece erimeye devam edecektir.

Teşkilatçılığı resim çekip paylaşmak zanneden, davasını yüceltmek yerine kendisini ve çıkarlarını yüceltmek için Ak partide bulunan siyaset bezirgânlarından kurtulmalı Ak Parti.  Sözü odun gibi olsa da hakikat olanları bünyesine kazandırmalı ve yola çıktıklarını yolda bulduklarına satmayan bir ekiple yol yürümeli.