6. Vitesle Devam...

İlimiz her Aralıkta 6. Bölge stresini ve endişesini yaşıyor. Elazığ'ın da aralarında bulunduğu 24 il geçtiğimiz yıl, ETSO, OSB, Ticaret Borsası ile milletvekillerimizin girişimleri ile yeniden 'Cazibe Merkezleri Programı'na alınmıştı. Ve yasa gereği bu uygulama bir yıl ile sınırlıydı. Bu kolaylık her yılın sonunda ya kaldırılacak ya da devam ettirilecekti.

6. Vitesle Devam...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son ekonomik gelişmeler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “ihracatı artıracağız” söylemi gereği, geçen yılın uğraş veren aktörlerine gerek kalmadan bir yıl daha uzatıldı ve üretim, 6 vitesle hız kesmeden devam edecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte Elazığ’ın da aralarında bulunduğu 24 il için 6. Bölge teşviklerinin 1 yıl daha uzatıldığı duyuruldu. 

Geçen yıl bu konuda gayret gösteren kişi ve kurumların bu yıl böyle bir endişesi olmadığı ve konunun bir krize dönüşme istidadı bulunmadığı için alınan karar, hem şehirde hem de yatırımcılarda memnuniyetle karşılandı.

Uygulamanın  uzatılmasında rolü ve emeği olanlara teşekkür ederken, 6. Bölge imkanlarının OSB dışında üretim yapan müesseseleri de kapsaması konusunda siyasilerimiz ve yetkililerimizin  çalışma yapmalarını bekliyoruz. 

OSB’de yer verilmediği için zorunlu olarak şehrin farklı yerlerinde önemli başarı hikayeleri yazan ve şehre ekonomik katkısı sunup istihdam  oluşturan işletmeler de bu şehrin değeri ve firmalarıdır. Ayırmayalım ve ötekileştirmeyelim.