15 Temmuz Darbe Girişiminin Kilit İsmi İfade Verdi

Elazığ Ticaret Odası Vali Murat ZORLUOĞLU Konferans salonunda görülen davaya 60 tutuklu sanık  fiilen katılırken Balıkesir Bandırma'da tutuklu bulunan bir diğer tutuklu da duru

15 Temmuz Darbe Girişiminin Kilit İsmi İfade Verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Ticaret Odası Vali Murat ZORLUOĞLU Konferans salonunda görülen davaya 60 tutuklu sanık  fiilen katılırken Balıkesir Bandırma’da tutuklu bulunan bir diğer tutuklu da duruşmaya  video konferans yöntemiyle katıldı. Mahkemenin ilk 4 gününde 61 tutuklu  sanık savunmalarını yaparken  5. günün ilk oturumuna tanıkların dinlenmesiyle başlanıldı.

İlk tanık  Ankara Sincan 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nden SEGBİS ile bağlanan Genelkurmay   eski Personel Plan Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet PARTİGÖÇ oldu.   PARTİGÖÇ, iddianamede adı geçen  tutuklu tuğgeneral  Abdülkerim ÜNLÜ ile 15 Temmuz’dan önceki son 6 ay içerisinde şahsen hiç görüşmediğini belirtti.  PARTiGÖÇ verdiği ifade de “Abdülkerim Ünlü ile 15 temmuz öncesi   5-6 ay hiç yüz yüze görüşmem olmadı.   Kendisine herhangi bir  belge vermedim. Soruşturma esnasında   baskı yapılarak hatta işkence altında benim aleyhimde birçok beyan alınmıştır. Benim ismimi vermişlerdir” dedi.

 Genelkurmay Personel Daire Başkanı olması hasebiyle  görev icabı tüm amiral ve generdigereri tanığını söyleyen  PARTİGÖÇ “ Sanık Abdülkerim ÜNLÜ’yü de tanırım. Harp okulunda  devre arkadaşım, aynı zamanda Ankara’da subay lojmanlarında aynı binada çapraz üst katımda oturuyordu.  Komşuyken de yüz yüze ailece  görüşmüşlüğüm yoktur.   Telefonla iş icabı görüşmüş olabiliriz.  Sıkı yönetim emir ve atamalarında benim ismim yazmaktadır. Ancak benim kesinlikle bu sıkı yönetim emir ve atamalarındaki belgelere ne elektronik  ne de  ıslak imzam  bulunmamaktadır. Başka bir davada buna benzer  bir isim listesi hakkında herhangi bit tanıklık etmedim” diye konuştu.

Bir diğer tanık ise dönemin Tunceli Jandarma Bölge Komutanı  Tümgeneral Ali ÇARDAKÇI oldu.  ÇARDAKÇI Ankara 38. Asli Ceza Mahkemesinden  video konferans yöntemiyle 15 Temmuz  darbe girişimi  nedeniyle o gecede neler yaşadıklarını anlattı. ÇARDAKÇI “ Herhangi bir hareketlilik yoktu ama olma ihtimaline karşı Pertek’ten Elazığ’a askeri araçlar gidip gelemesin diye Pertek- Elazığ  feribot seferlerini durduğunu” kaydetti.

Duruşmanın öğleden sonraki ikinci  oturumunda diğer tanıkların dinlenmesine devam edildi.