Nasıl da Düşünemedik!

Ak Parti'nin bazı sözcüleri ve Cumhur ittifakının bazı ortaklarının konuşmaları, kendi düşüncelerinin çapını gösterdiği gibi muhalefet cenahına koz vermesi açısından evlere şenlik bir görüntü ortaya koyabiliyor.

Nasıl da Düşünemedik!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişten bugüne birçok bakan, milletvekili ve bürokrat gaflarına şimdi de BBP Lideri Mustafa Destici'nin tasarruf açıklaması eklendi.

9 kişilik bir ailede yaşadığını ve bir yandan da çiftçilik yaptığını söyleyen Destici, şu ifadelere yer verdi:"Kendi yediğim elmamı kendim üretiyorum, kendi pekmezimi üretiyorum. Üretiyorum, çalışıyorum. Bu imkânı olup yapmayan da çok. Kendi unumu kendim üretiyorum. Etimi kendi köyümde kestirip alıyorum, sütümü oradan alıyorum. Tasarrufa dikkat ediyorum. Kasaba gidip 100 lira verip et almıyorum. Kuzuyu ya da toplu bir hayvanı kestiriyorum, oradan parçalayıp alıyorum. Buna kadar dikkat ediyorum ama herkesin bu imkânı bulunamayabilir."

Buyurun buradan yakın denebilecek bir açıklama daha. Bazı milletvekilleri yaşlandıkça ferasetlerini, mantıklı açıklama yapacak yeteneklerini yitiriyorlar mı sorusunu akıllara getirecek bu açıklamalar da gösteriyor ki cumhur ittifakı mensubu siyasiler hiç konuşmasa daha iyi olacak gibi.

Adam kasaptan et almıyor, kuzu kesiyor ve et ihtiyacını oradan karşıladığını, tasarruf ve ucuza geçim formülü olarak telakki ediyor ve bunu da halka tavsiye edebiliyorsa, Cumhur ittifakına bu kötülük yeter de artar bile. Hayret biz niye bu formülü düşünemedik ki.. Gidip kasaptan gramla et alırsan pahalı alırsın elbet. Şöyle 3000 bin verip al bir kuzu olsun bitsin… Ya sabır…