Zilayaz: 'Fuarlar sektörlerin geleceğine yön verir'

Baskil Ziraat Odası Başkanı Murat Zilayaz, 4. Elazığ Tarım Fuarı'nı değerlendirdi.

Zilayaz: 'Fuarlar sektörlerin geleceğine yön verir'

Baskil Ziraat Odası Başkanı Murat Zilayaz, bu yıl 4.sü düzenlenen Elazığ Tarım Fuarı için önemli açıklamalarda bulundu. Zilayaz “Fuarlar sektörlerin gelişmesinde çok önemli bir yer tutar. Tarım ve hayvancılık fuarları da tarım için çok önemlidir. Hayvancılık, bitkisel üretimde çiftçilerin gelişimine katkı yapar. Ürünleri tanımasına, tarımdaki en son teknolojilerden haberdar olmasına olanak sağlar. Bu tür fuarların 4.sü ilimizde düzenleniyor. Şehrimiz için önemli bir gelişmedir. Fuarlar bulundukları şehre dışarıdan binlerce kişinin gelmesini sağlar. Bu da başta şehrin esnaflarına olmak üzere ekonomik gelişmelere olumlu yansır” dedi.

GEÇMİŞTE BİR FUAR ALANIMIZ BİLE YOKTU

Zilayaz “Geçmişte bir fuar alanımız yoktu. Fuarlar için Diyarbakır’a, Erzurum’a gidiyorduk. Hep o fuarlara gıpta ile bakar ilimizde ise neden olmasın derdik. Öncelikle böyle güzel bir fuar alanını ilimize kazandıran Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

ŞEHRİMİZİ TANITMAKTA GEÇ KALDIK

Zilayaz “Ben hep söylüyorum. Şehrimizin tanıtımını yapamamışız. Kendimiz üzerinden örnek vereyim. Baskil ve kayısısını yeterince tanıtamamışız. Tabiki kayısı da üretim denince akla Malatya geliyor ama kalite açısından kayısımızın yeri ülkemizde çok daha farklı bir yerde olabilirdi. İşte bu tür fuarlarda bu ürünler için önemli bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor. İnşallah diğer öne çıkması gereken ürünlerimiz için bir imkân doğurur. Geç kalınmış ama önemli bir gelişmedir. Fuarda başta organizasyon anlamında eksikler elbette olacaktır. Bunlar tecrübe kazandıkça daha iyi, daha kaliteli ve kapsamlı fuarlara ön ayak olacaktır. Konya, Adana, Bursa gibi şehirlerdeki yapılıp sektöre yön veren tarım fuarları ilimizde de yapılmasını sağlayacaktır. Aylar öncesinde vatandaşların fuarlara katılmak için rezervasyon yaptıkları fuarların bir benzeri ilimizde neden olmasın” ifadelerini kullandı.