Zamana Yazık

Bir kültür ve medeniyet şehri olma özelliğinden dolayı ilimizde sosyal ve kültürel faaliyetler devam ediyor. Birçok emek, masraf ve zaman harcanarak yapılan bu tür etkinliklere katılımın yok denecek düzeyde olması hoş bir görüntü olmuyor.

Zamana Yazık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öncelikle bu tür programlara davet edilecek kişilerin kamuoyunda özellikle de ilimizdeki karşılıklarına bakmak gerek. Kendisi kadar, söyleyecekleri ve dikkat çekecekleri konulara halkın ilgisi ve merak derecesini dikkate almak gerek.

Geçtiğimiz günlerde Memur-Sen Elazığ Temsilciliği tarafından düzenlenen programa davet edilen Hayati İnanç’a yoğun bir ilgi gösterildi ve salon hınca hınç doldu.

Ancak bu programın hemen akabinde yapılan programlara ilgisizlik de gösteriyor ki, bir programı sırf “program yapma” adına yapmamak gerek.

Ve her şeyden önemlisi, halkta karşılığı ve tanınırlığı olmayan, kendi halkası ve alanı  içinde öne çıkma gibi bir donanımı olmayan bazı şahıs ve uzmanlara mesafeli yaklaşmak gerek.

Kaldı ki son yıllarda bu iş simsarlık ve esnaflık mesabesine indirgenmiş durumda. Kendi sosyal medya hesabında herkesin bildiği ve her gün televizyon ve sosyal medyada duyduğu basit gerçekleri paylaşan ve birkaç  teşekkür alan kişiler, kendisini uzman ve otorite görüyor ne yazık ki. 

Sosyal medyadan aldığı birkaç beğeni ve temasta bulunduğu birkaç kişinin gazıyla;  vali, belediye başkanı, kültür müdürleri ya da STK başkanlarını bizzat kendileri arayarak konferans, seminer gibi etkinlik teklifinde bulunulan bir sektör haline geldi bu olaylar.

 Bu konuda yeterli deneyim, tecrübe ve bu isimlerin toplumdaki karşılığından habersiz yetkililerin, sırf faaliyet yapayım endişesiyle kabul ettikleri bu etkinliklerin fiyasko ile sonuçlanması da gösteriyor ki kurumların bu konularda biraz seçkinci ve oldukça da dikkatli olması lazım.

Zaten bu isimler dinlendi ve izlendiği vakit, ne kadar sıradan, ne kadar vasat ve bilinenleri tekrar etme dışında bir fikir ortaya koyup söylem geliştirmedikleri de görülecektir. 

Şehrimizde hemen her konuda daha uzman, daha yetkin ve ehil isimler varken, bazı kişilere   harcanan para da zaman da israftır ve gereksizdir.